Home Noord-Holland Amstelveen Amstelveen – Aanhouding overvaller afhaalrestaurant Rembrandtweg Amstelveen

Amstelveen – Aanhouding overvaller afhaalrestaurant Rembrandtweg Amstelveen

Donderdag 11 januari 2024 omstreeks 16.30 uur overvalt een 18-jarige Amsterdammer een afhaalrestaurant aan de Rembrandtweg in Amstelveen. Op zijn vlucht berooft hij een vrouw van haar scooter. Kort daarna wordt hij aangehouden op het IJsbaanpad in Amsterdam. De politie richt daarbij ter aanhouding hun vuurwapen op de verdachte.

Vuurwapen
De verdachte gebruikt bij de overal een vuurwapen en bedreigd de aanwezige mensen. Hij gaat er vervolgens lopend met een geldbedrag vandoor richting de Terschellingstraat, waar hij een vrouw van haar scooter beroofd en zijn vlucht vervolgt.

Aanhouding
Het kenteken wordt direct in de ANPR (kentekenplaatherkenning) gezet waarbij de scooter wordt getraceerd in Amstelveen. Kort hierna zien agenten de verdachte op de scooter rijden op het IJsbaanpad in Amsterdam. De verdachte wordt vervolgens door de politie onder schot gehouden. Bij zijn aanhouding wordt er een vuurwapen aangetroffen. Deze is inbeslaggenomen en wordt onderzocht. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Laad meer Amstelveen
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…