Home Noord-Holland Kennemerland Alkmaar Noord-Holland – Extra controles van zware voertuigen goed verlopen

Noord-Holland – Extra controles van zware voertuigen goed verlopen

Vorige week voerde Team Verkeer van Noord-Holland extra controles uit op vrachtwagens en bussen. De meeste bestuurders bleken hun zaken goed op orde te hebben. Er werden drie boetes uitgeschreven.

Het aantal verkeersslachtoffers was in Nederland vorig jaar hoger dan in de jaren ervoor. Een van de initiatieven om de verkeersveiligheid te verbeteren en het aantal slachtoffers omlaag te brengen, is Roadpol. Dit samenwerkingsverband tussen diverse Europese politiekorpsen vraagt op verschillende momenten in het jaar aandacht voor een bepaald verkeersthema door hier extra op te controleren. Vorige week was het de beurt aan vrachtwagens en toeristenbussen.

Veiligheid zware voertuigen extra belangrijk
Omdat ongevallen met zware voertuigen vaak ernstige gevolgen hebben, is de veiligheid hiervan extra belangrijk. Daarom voerde de politie vorige week in het hele land extra controles hierop uit. Ook Team Verkeer van Noord-Holland zette vrachtwagens en toeristenbussen aan de kant om te controleren op onder meer rij- en rusttijden, vergunningen, vrachtbrieven, technische mankementen en rij- en kentekenbewijzen.

In totaal werden elf zware voertuigen gecontroleerd en drie boetes uitgeschreven: twee voor het niet juist zekeren van de lading en een voor het niet juist gebruiken van de stootbalk. Voor de rest hadden de bestuurders alles goed op orde.

Laad meer Alkmaar
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…