Home Noord-Holland Zaandam – Kabel hennepkwekerij doorgebrand

Zaandam – Kabel hennepkwekerij doorgebrand

Op vrijdagmorgen omstreeks 03.50 uur kregen de hulpdienst melding van brand in een woning aan de Amrum in Zaandam. Ter plaatse werd geen brand geconstateerd. Wel bleek de stroom in de betreffende woning te zijn uitgevallen. Uit een regenpijp kwam rook.

Toen na aankloppen de deur werd opengedaan door de 42-jarige bewoner en een 39-jarige Zaanse vrouw, rook de politie een hennepgeur. Onderzoek in het pand leverde in de kruipruimte onder de woning een hennepkwekerij op met in totaal 236 (tweehonderdzesendertig) planten. De stroomvoorziening naar de kwekerij bleek illegaal te zijn afgetapt uit de meterkast (diefstal van stroom). De kabel waarmee dit gebeurde bleek overbelast te zijn en was hierdoor kapot gegaan. Niet alleen de stroom in de woning was uitgevallen. Ook ruim zeventig huishoudens zaten langere tijd zonder stroom.

De verdachte zijn aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De hennepkwekerij is ontmanteld.

2018122134

Laad meer Noord-Holland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Nieuwegein/ Utrecht/ Amsterdam – Vermissing 45-jarige Churisan Allen in Opsporing Verzocht

Vanavond 16 oktober besteedt het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht aandacht aan de ve…