Home Noord-Holland Zaandam – Tiener aangehouden voor poging brandstichting

Zaandam – Tiener aangehouden voor poging brandstichting

De politie heeft dinsdagochtend een 16-jarige jongen zonder vast woonadres aangehouden op verdenking van brandstichting. De jongen probeerde een auto die geparkeerd stond aan de Magda Janssenstraat in de brand te steken.

Rond 00.35 uur zag een getuige dat de jongeman bij een auto vandaan kwam en een fles weggooide. Omdat enkele dagen eerder was geprobeerd een auto in de brand steken, besloot de getuige de jongen te vragen wat hij daar deed. Toen zag de man dat de jongen handschoentjes droeg en vertrouwde het niet en schakelde de politie in. De agenten troffen bij de jongeman allerlei brand versnellende middelen aan en hielden de tiener aan. De jongeman werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

2018104639

Laad meer Noord-Holland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Zaandam – Gezocht – Schietincident op de Burcht

In de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 oktober heeft de politie een onderzoek ingesteld…