Home Noord-Holland Kennemerland Alkmaar Alkmaar – Man aangehouden met behulp van diensthond Duco

Alkmaar – Man aangehouden met behulp van diensthond Duco

Op maandagavond heeft de politie een 25-jarige man uit Den Helder aangehouden op de Schubertkade. De man stond rond 22.00 uur met twee mannen te rommelen aan een poort.

Een getuige zag het drietal die probeerde de poortdeur open te breken. De man belde direct de politie. Een hondengeleider in dienst hoorde de oproep van de meldkamer en ging met diensthond Duco richting de Schubertkade. In een steeg zag hij vervolgens de man wegsluipen toen deze de geleider met zijn hond in de smiezen kreeg. De agent sommeerde de man te blijven staan en op zijn buik te gaan liggen. Waarschijnlijk had de man geen zin een hapje te worden voor Duco en voldeed dus aan de opdracht van de geleider. De man kon worden geboeid en overgebracht naar het politiebureau. De andere twee mannen werden niet meer aangetroffen.

2018104618

Laad meer Alkmaar
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Assendelft – Getuigenoproep inbraak woning

Vrijdagavond werd er op de Dorpsstraat ingebroken in een woning. De bewoonster kwam tussen…