Home Noord-Brabant Tilburg Alcoholcontrole in Tilburg

Alcoholcontrole in Tilburg

Tussen 18.00 en 22.30 uur is er op de Dongenseweg en de Bredaseweg een alcoholcontrole gehouden. Alcoholcontroles worden gehouden omdat bij circa 15% van alle ongevallen er drank in het spel is.

Tussen 18.00 en 19.45 uur werd er gecontroleerd op de Bredaseweg ter hoogte van de Sint Oloflaan. Daar werden 171 blaastesten uitgevoerd. Iedereen had zich aan de regels gehouden en niemand had te veel gedronken.

Tussen 20:30 uur en 22:15 uur werd de controle verplaatst naar de Dongenseweg ter hoogte van de Swaardvenstraat. In totaal werden hier 226 blaastesten uitgevoerd. Tijdens deze controle werd drie maal te veel alcohol gemeten. Al deze bestuurders waren langer dan 5 jaar in bezit van hun rijbewijs. Zij kregen een boete.

Buiten de alcoholcontrole om werden nog de volgende bekeuringen uitgeschreven: 1 bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs. 1 bekeuring rijden over fietspad.

Feit: het drinken van ongeveer 3 glazen alcohol verhoogt het ongevalrisico met 100%.

Bij circa 15% van alle verkeersongevallen is er drank in het spel. Dat betekent dat er ieder jaar door alcohol zo”n 150 doden vallen en er 3.000 tot 4.000 mensen in het ziekenhuis belanden na een verkeersongeval (cijfers over de afgelopen vijf jaar).

Daarom controleert de politie in samenwerking met het Openbaar Ministerie nadrukkelijk op alcohol in het verkeer. In de afgelopen jaren is zowel het aantal als het percentage verkeersdoden door alcohol teruggelopen. Elke verkeersdode is er nog steeds één teveel. Daarom blijven politie en justitie zich inzetten tegen alcohol in het verkeer.

Laad meer Tilburg

Geef een reactie

Bekijk ook

Tilburg – Man met mes aangehouden

Agenten belast met het carnavalstoezicht hebben maandag 12 februari 2024 omstreeks 21.35 u…