Home Noord-Brabant Tilburg Twee arrestaties voor bezit van bosjes qat

Twee arrestaties voor bezit van bosjes qat

Een 58-jarige inwoner van Tilburg werd vrijdagmiddag 8 maart rond 15.15 uur aangehouden wegens overtreding van de Opiumwet. De politie startte een onderzoek na het binnenkomen van een anonieme melding dat er in een pand in Tilburg-Noord vermoedelijk handel in qat plaatsvond. In de woning vonden de agenten 195 bosje qat. De bewoner werd aangehouden. De man werd verhoord en kreeg een dagvaarding mee om zich voor de rechter te verantwoorden.

In de omgeving van de woning zagen agenten een vrouw bosjes qat in haar tas doen. Het bleek om zes bosjes te gaan. De politie arresteerde de 31-jarige vrouw. Zij kreeg een bekeuring. De verdovende middelen zijn in beslag genomen.

Qat bestaat uit blaadjes en takjes van een plant, waarop door de gebruiker gekauwd wordt. Qat heeft een stimulerende werking en onderdrukt vermoeidheid en honger.

Het bezit en vervoer van qat is sinds kort verboden in Nederland en strafbaar gesteld volgens de Opiumwet. De ons omliggende landen kennen een soortgelijk verbod op qat.

Laad meer Tilburg

Geef een reactie

Bekijk ook

Tilburg – Man met mes aangehouden

Agenten belast met het carnavalstoezicht hebben maandag 12 februari 2024 omstreeks 21.35 u…