Home Noord-Brabant Tilburg Politiehond Bayco vindt twee inbrekers

Politiehond Bayco vindt twee inbrekers

De politie heeft vrijdagavond omstreeks 23.00 uur mede dankzij een alerte getuige en politiehond Bayco, in de tuin van een woning aan de Nautilusstraat in Tilburg twee vermoedelijke inbrekers aangehouden. De politie verdenkt de mannen, Tilburgers van 31 en 41 jaar, er van dat zij ingebroken hebben in een bedrijfspand aan de Lovensedijk.

Een getuige belde vrijdagavond de politie toen hij een man over het hek van een loods zag klimmen. Er gingen direct meerdere surveillance eenheden ter plaatse. Terwijl een van de agenten voor het bedrijf stond, hoorde hij lawaai aan de achterzijde van de loods. Hij is daarop over het hek geklommen en naar de achterzijde gelopen. Hij zag dat daar de deur van een loods met bouwmaterialen was open gebroken. De loods werd door doorzocht maar de daders waren kennelijk al gevlucht.

Een van de agenten is daarop met zijn diensthond Bayco gaan speuren in de omgeving. De hond sloeg aan bij een schutting waarvan het element kapot was. Kennelijk had hij menselijke geur geroken. De daders waren vermoedelijk over deze schutting geklommen die aan de tuin van een woning grenst. Bayco begon vervolgens luid te blaffen en trok hard naar links. De diender scheen daarop met zijn zaklamp in de richting waarheen de hond trok. Hij zag dat in de struiken twee mannen verstopt zaten. Beide mannen werden aangehouden.

Laad meer Tilburg

Geef een reactie

Bekijk ook

Tilburg – Man met mes aangehouden

Agenten belast met het carnavalstoezicht hebben maandag 12 februari 2024 omstreeks 21.35 u…