Home Noord-Brabant Tilburg Twee honden achtergelaten in woning Alleenhouderstraat

Twee honden achtergelaten in woning Alleenhouderstraat

Woensdag hebben een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en samen met de politie twee honden uit een woning in de Alleenhouderstraat in Tilburg gehaald. De woning was zwaar vervuild en de dieren sterk vermagerd. De bewoonster van de woning bleek twee weken eerder te zijn vertrokken. Ze had de buren gevraagd om voor een weekend de dieren te voeren, maar kwam vervolgens niet meer terug. Gezien de slechte situatie waarin de honden werden aangetroffen is meteen contact opgenomen met Dienst Regelingen van het ministerie van Economische Zaken. Die gaven toestemming om de dieren direct weg te halen en onder te brengen bij een opvangadres waar ze de juiste verzorging krijgen. De bewoonster is als verdachte aangemerkt en zal opdraaien voor de gemaakte kosten.

Laad meer Tilburg

Geef een reactie

Bekijk ook

Tilburg – Man met mes aangehouden

Agenten belast met het carnavalstoezicht hebben maandag 12 februari 2024 omstreeks 21.35 u…