Home Advertentie FC Oss vernedert FC Emmen met clubrecord voor beide clubs

FC Oss vernedert FC Emmen met clubrecord voor beide clubs

FCOSSFCEMMEN14032014jHet was feest bij FC Oss vanavond, maar niet voor het bezoekende FC Emmen. FC Oss boekte tegen de Drenten de grootste overwinning ooit. Het werd 8-0 in Oss, na een 3-0 ruststand.

FC Oss begon de wedstrijd met een sterk gewijzigde opstelling. Aanvoerder Marcel van der Sloot had een plek centraal achterin gekregen en Ryan Sanusi, Marko Maletic en Dennis Janssen stonden na een afwezigheid weer in de basis. De wijzigignen in vergelijking met vorige week wierpen hun vruchten af, want na een kwartier speeltijd was het Janssen die de 1-0 in de lange hoek schoot. Een gelukkige treffer, want de middenvelder kreeg de bal voor de voeten gegooid door een inworp van Emmen. Na een 25 minuten speeltijd schoot Johnatan Opoku de bal na een corner in en vlak voor rust maakte Lorenzo Piqué er alsweer 3-0 van. En dat terwijl FC Emmen-coach Joop Gall in de 37e minuut nog een dubbele wissel uitvoerde.

FCOSSFCEMMEN14032014bNa rust faalde FC Emmen-speler Leandro Resida om de ploeg iets terug in de wedstrijd te brengen. Een kans voor open doel werd naast geschoten, een van de weinige keren dat Emmen de voortreffelijk spelende FC Oss-doelman Luuk Koopmans er naast zat. Marko Maletic strafte de onbezonnenheid van FC Emmen na een half uur af, door de 4-0 na een counter in te schieten. Daarna was het prijsschieten, leek wel, maar FC Oss liet toch zien waarom het niet hoger geklasseerd staat in de Jupiler League. Enkele zuivere kansen werden gemist, tot het in de 67e minuut toch weer Dennis Janssen was die FC Oss weer op het juiste spoor moest brengen. Ryan Sanusi schoot even later de 6-0 in, Guyon Philips de 7-0, nadat hij was ingevallen. Uiteindelijk kon ook Marko Maletic nog een tweede van de avond intikken, ditmaal vanuit de rebound.

Voor FC Emmen was de gifbeker een diepe; De club leed eind jaren 80 bij Telstar de tot nu toe grootste nederlaag, toen met 7-0 werd verloren. Voor FC Oss was de 8-0 ook een clubrecord, alleen dan in positieve zin.