Home Noord-Brabant Kempen Veldhoven Marvilde verliest in blessuretijd van SSS’18

Marvilde verliest in blessuretijd van SSS’18

Wanneer zal Marvilde weer haar oude vorm terug krijgen? Vandaag tegen SSS’18 uit Overloon was er veel werklust, maar uiteindelijk behaalden de bezoekers een verdiende overwinning. Dat die pas in de 93e minuut tot stand kwam was wel erg zuur.

Het grootste deel van de wedstrijd had SSS’18 een veldoverwicht, maar Marvilde wist goed stand te houden. SSS had vooral bij corners en vrije trappen een voordeel. Bijna al hun spelers waren groter dan de spelers van Marvilde en uiteindelijk zou dit ook een doelpunt opleveren. De eerste minuten kreeg Marvilde een paar kansen. Tayfun Yilmaz mocht van dichtbij inkoppen, maar raakte de bal niet goed en in de vierde minuut was er een afstandsschot van Danny Das van 25 meter. Bram Dekkers tikte de bal onder de lat weg. In de 9e minuut werd een voorzet van SSS vanaf links weggewerkt, maar vanaf 18 meter mocht Koen Voesten de afgeslagen bal inschieten. Buiten bereik van Sten Otter raakte hij de buitenkant van de paal. Tien minuten later mocht Bas Joosten een voorzet vanaf rechts ongehinderd inkoppen midden voor het doel op 5 meter. Sten Otter tikte deze bal met een katachtige reflex onder de lat weg. Na iets meer dan een half uur leek SSS op voorsprong te komen. Koen Verlinden omspeelde aan de linkerkant van het veld de uitgekomen doelman van Marvilde en vanuit  een heel moeilijke hoek schoot hij de bal op doel. De bal ging ook over de doellijn, voordat deze weggewerkt werd, maar de scheidsrechter had het niet gezien. Er werd toch nog gescoord in de eerste helft. Een vrije trap vanaf de linkerkant van de voet van Erwin Isbouts werd midden voor het doel ingekopt door Danny Das. Hij was net eerder bij de bal dan de graaiende handen van de keeper van SSS’18, 1-0. Hiermee ging Marvilde de rust in, maar in de tweede helft kwam Marvilde nagenoeg de volle 45 minuten onder druk te staan. Slechts sporadisch kon er een aanval opgezet worden en eigenlijk was het dan ook wachten op de tegentreffer. Rond de 70e minuut waren er aan beide kanten identieke schoten. Eerst schoot Danny Das aan de linkerkant op de rand van het strafschopgebied rakelings langs de kruising en twee minuten later schoot Koen Verlinden een vrije trap op 23 meter aan de linkerkant net over de kruising. In de 75e minuut gebeurde dan toch het onvermijdelijke. Een vrije trap net buiten het strafschopgebied aan de linkerkant werd door Roy Hendriks voor het doel gebracht. Bij de tweede paal mocht Stan Venhuizen de bal ongehinderd inkoppen, 1-1. In de tweede helft had Marvilde het geregeld aan Sten Otter te danken dat de score nog niet negatief uitviel. Helaas scoorde Bas Joosten in de 93e minuut, al dan niet na een overtreding, de 1-2. In de reactie hierop kreeg Stijn Louwers zijn tweede gele kaart.

Marvilde gaat nu drie uitwedstrijden achter elkaar spelen. Allereerst volgende week in Helmond tegen Helmondia. Wil Marvilde nog iets van het seizoen maken dan zal er snel een overwinning moeten komen.