Home Noord-Brabant Kempen Marvilde sluit de eerste helft van de competitie prima af

Marvilde sluit de eerste helft van de competitie prima af

Dat Marvilde niet erg lekker in de competitie zit is al langer duidelijk, maar de laatste twee wedstrijden geven zeker hoop op meer. Na twee overwinningen is de aansluiting met de grote middenmoot gerealiseerd. De wedstrijd tegen Theole werd uiteindelijk een prima 4-0 overwinning. Theole heeft de nodige problemen in de selectie, maar ook in de voorgaande twee seizoenen wist Marvilde thuis al ruim (3-1 en 5-1) afstand te nemen van deze ploeg uit Tiel. En vandaag was dit dus niet anders.

Het eerste half uur was Marvilde heer en meester op het veld. Het duurde wel tot de 18e minuut voordat er een echt grote kans uit dit overwicht kwam. Max van Kollenburg sneed van rechts naar binnen en de bal kwam uiteindelijk, via een tussenstation, bij Sander Bertels aan de linkerkant in het strafschopgebied terecht. Zijn schot was echter te slap, waardoor de keeper de bal eenvoudig tegen kon houden. Twee minuten later was het dan wel raak. Rick van den Bogaard gaf de bal vanaf de linkerkant voor en midden voor het doel schoot Max van Kollenburg de bal via de onderkant van de lat in het doel, 1-0. In de 28e minuut gaf Freek Bakermans de bal diep op Danny Das, die alleen op keeper Mark Boon af mocht gaan. Zijn inzet was wel hard, maar ook recht op de keeper af. Één minuut later was er weer een grote kans voor Marvilde. Bij een goed opgezette aanval kon de keeper eerst nog (moeizaam) redding brengen, maar de rebound van Tommy van de Wiel was hem te machtig. Helaas voor Marvilde kwam deze bal boven op de lat terecht. In de 31e minuut was er de eerste grote kans voor Theole en dat was ook meteen een grote. Laatste man Dennis de Koning was mee naar voren gegaan en wist een voorzet net voor de graaiende handen van Menno Kuulkers in te koppen. Stijn Louwers moest de bal op de doellijn over het doel koppen om een tegendoelpunt te voorkomen. In de blessuretijd van de eerste helft verdubbelde Marvilde dan toch nog de score. Max van Kollenburg werd diep gestuurd aan de rechterkant. Hij gaf de bal breed op Rick van den Bogaard die geen moeite had om de bal in een leeg doel te plaatsen, 2-0.

Meteen in de tweede helft werd de wedstrijd beslist. Max van Kollenburg werd diep gestuurd en aan de rechterkant in het strafschopgebied plaatste hij de bal eenvoudig (zo lijkt het altijd als de bal in het doel gaat) langs de uitkomende keeper, 3-0. De wedstrijd zakte een beetje wat wel verklaarbaar is als je zoveel beter bent dan je tegenstander. In de 65e minuut kreeg Marvilde nog een grote kans. Alweer Max ging diep aan de rechterkant. Hij gaf de bal vanaf de achterlijn voor en uiteindelijk schoot Sander Bertels de bal in vanaf vijf meter. In een uiterste poging wist een speler van Theole de bal op de doellijn tegen te houden. Uiteindelijk werd in de 88e minuut de eindstand bereikt. Keeper Boon gaf een bal door het midden op een van zijn verdedigers, maar hier zat Danny Das tussen. Alleen voor de keeper maakte Danny geen fout, 4-0.

Een goede overwinning voor Marvilde die doet vermoeden dat er in de tweede seizoenshelft nog het een en ander mogelijk is. Die tweede helft begint voor Marvilde op 19 januari 2014 met een thuiswedstrijd tegen Uno Animo.