Home Noord-Brabant Kempen Veldhoven Marvilde na twee wedstrijden al nagenoeg zeker van de volgende bekerronde

Marvilde na twee wedstrijden al nagenoeg zeker van de volgende bekerronde

Na een prima overwinning op ODC afgelopen zondag, was ook Unitas’59 niet sterk genoeg om Marvilde echt te bedreigen. Na een gelijk opgaand begin was het alleen nog Marvilde wat de klok sloeg. Door de overwinning van BLC is Marvilde bijna zeker van de volgende bekerronde. Alleen een dikke nederlaag tegen zaterdag vierdeklasser BLC en een dikke overwinning van ODC tegen Unitas’59 kan dat nog voorkomen.

Het eerst kwartier ging gelijk op en in de 11e kwam Marvilde op voorsprong. Freek Bakermans gaf een steekbal op Ties Bazelmans. Ties wipte de bal over de uitkomende keeper. De bal werd nog net geblokt, maar de terugspringende bal werd door Max van Kollenburg in de kruising geschoten, 1-0. Twee minuten later was het al weer gelijk. Rik Strijbosch, de gevaarlijkste speler van Unitas’59 werd aan de linkerkant diep gestuurd. Hij gaf voor op Roeland van Meijl die geen moeite had de bal in het lege doel te schieten, 1-1.

In de 25e minuut kwam Marvilde weer op voorsprong toen Danny Das op de punt van het strafschopgebied aan de linkerkant een vrije trap mocht nemen en Stijn Louwers deze bij de eerste paal in het doel frommelde, 2-1. De wedstrijd was eigenlijk al gespeeld, aangezien Unitas’59 ondertussen nog maar sporadisch op de helft van Marvilde kwam en Marvilde de nodige kansen mistte. Twee minuten later nam Sander Bertels aan de rechterkant een corner die door Tommy van de Wiel bij de tweede paal diagonaal op de paal werd gekopt. In de 41e stak Sander Bertels prima het middenveld over en bediende uiteindelijk aan de rechterkant Freek Bakermans. Hij schoot op de benen van de keeper. Dat was 25 minuten eerder Max van Kollenburg op precies dezelfde manier gebeurd. Drie minuten voor de rust schoot Unitas’59 nog een vrije trap tegen de onderkant van de lat. In de laatste minuut gaf Ties Bazelmans een diepe bal op Danny Das. Danny was net iets eerder bij de bal dan de keeper en lobte de bal prima in het verlaten doel, 3-1.

De tweede helft was het vooral af en toe hard van Unitas-zijde, maar voor het overige bleef Marvilde de aanvallende ploeg. Twintig minuten voor het einde stuurde Stijn Louwers Max van Kollenburg diep. Op de rand van het strafschopgebied schoot Max de bal hard in de kruising, 4-1. Twee minuten later stuurde Ties Bazelmans Tommy Boogers diep. Tommy was sneller dan twee verdedigers, maar werd gestuit door de keeper. De rebound werd ingekopt door Max van Kollenburg, 5-1. In de laatste seconde ging Rik Strijbosch nog alleen op keeper Patrick Dekker af en schoot de 5-2 in het doel.

Zaterdag 31 augustus de laatste (uit)wedstrijd tegen BLC. Zoals al gezegd zou zelfs een nederlaag nog voldoende kunnen zijn voor de volgende ronde.