Home Noord-Brabant Helmond Stadswacht leerbedrijf werkzoekenden

Stadswacht leerbedrijf werkzoekenden

De Stichting Stadswacht Helmond (SSH) wordt ingezet als leerbedrijf voor een groep werkzoekenden die ingeschreven staan bij het Werkplein Regio Helmond. In april 2013 wordt gestart met vijftien deelnemers, afkomstig uit de bij het Werkplein aangesloten gemeenten Asten, Deurne, Geldrop-Mierlo, Helmond en Laarbeek. De deelnemers volgen vanaf april een opleiding tot Medewerker Toezicht en Veiligheid (MTV) op MBO 2 niveau.

De SSH is in 2012 door ECABO uitgeroepen tot landelijk Beste Leerbedrijf 2012 binnen de Publieke Veiligheid. De SSH biedt specifieke werkervaring  binnen een reguliere toezicht- en handhavingsorganisatie, waarmee de deelnemers hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten. 

De deelnemers worden in acht maanden tijd geschoold tot medewerker Toezicht en Veiligheid. De eerste drie maanden van het traject krijgen ze twee dagen per week les in de theorie, verzorgd door het Vitalis College in Breda. De overige twee dagen gaan ze in een beschermde omgeving met praktijkbegeleiders van SSH werken aan de praktijkopdrachten.
In de maanden daarna worden de deelnemers in de praktijk ingezet, onder begeleiding van hun praktijkbegeleider. De bedoeling is dat ze in de periode van de opleiding ook deels gaan werken in de gemeente waar ze vandaan komen.

Eerdere projecten

In 2011 en 2012 zijn er twee pilots geweest, waarbij de SSH leerbedrijf/organisator was voor de opleiding MTV. Van de 17 mensen die tijdens deze pilots hun diploma haalden, hebben er 12 inmiddels een tijdelijke betaalde baan gevonden, onder andere bij de SSH zelf.

Laad meer Helmond

Geef een antwoord

Bekijk ook

Helmond – Politie onderzoekt geweldsincident in woning en ontdekt vuurwapen en drugs

Het onderzoek naar een geweldsincident in een woning aan de Langdonkstraat in Helmond leid…