Home Noord-Brabant Eindhoven Nipte nederlaag Achilles ’29 bij Jong PSV: 2-1

Nipte nederlaag Achilles ’29 bij Jong PSV: 2-1

Het is Achilles ’29 niet gelukt een of meer punten te pakken in het Philipsstadion bij Jong PSV. Jong PSV was voor de rust de betere ploeg en bestookte het Achillesdoel met diverse aanvallen. Doelman Nick Hengelman stak opnieuw in goede vorm en wist lang zijn heiligdom schoon te houden. Zeven minuten voor rust vond Mohamed Rayhi toch het gaatje: 1-0. Achilles kwam voor rust nog op gelijke hoogte na een werkjelijk prachtige aanval. Kursad Sürmeli draaide zich goed vrij en zag zijn voorzet door Frank Hol fantastisch in het doel gelepeld worden: 1-1.

Na de rust had Achilles goede controle over het hele veld. Na ruim een uur kreeg Levi Raja Boean zoals gezegd zijn tweede gele en dus rode kaart. PSV kon nu weer meer druk zetten, maar Nick Hengelman was op zijn post. In de 72ste minuut blokte hij tot twee keer toe inzetten van de linkerkant, waarna Alex Schalk al dan niet vanachter de lijn Georginio Wijnaldum wist te bedienen: 2-1. In het restant was een verbeten knokkend Achilles niet in staat iets aan de stand te doen.