Home Noord-Brabant Eindhoven Marvilde – Nuenen beker 0-3 gestaakt na 60 minuten

Marvilde – Nuenen beker 0-3 gestaakt na 60 minuten

Dinsdag 22 oktober stond de eerste knock-out wedstrijd in de beker op het programma met voor Marvilde een mooie tegenstander, hoofdklasser Nuenen. Helaas miste Marvilde een aantal spelers, waardoor het op voorhand al een lastige klus zou worden. De eerste 20 minuten was één lange stormloop van Nuenen en Marvilde probeerde om de schade beperkt te houden. Één onachtzaamheid in de verdediging leverde een vrije kans op voor Mart van de Gevel. Geheel vrij op 11 meter van keeper Patrick Dekker had hij geen moeite om de 0-1 binnen te schieten. Na 20 minuten kreeg Marvilde haar eerste kans. Max van Kollenburg zette prima door aan de linkerkant en gaf uiteindelijk voor. Tommy Boogers tikte de bal bij de eerste paal in, maar de keeper wist redding te brengen. Hierna was de wedstrijd iets meer in evenwicht, maar de grootste dreiging bleef van Nuenen komen. In de 35e minuut schoot de doorgebroken Van de Gevel nog voorlangs en na weer een goede actie van Max van Kollenburg aan de rechterkant werd de bal breed gelegd op Tommy van de Wiel die vanaf 25 meter uithaalde. De keeper wist de bal tegen te houden.

De tweede helft was nog maar 10 minuten oud toen de wedstrijd al beslist was. Joep van de Oever in de 52e en Rick Wijnen in de 54e minuut hadden voor een 0-3 tussenstand gezorgd. Na een uur spelen werd het onweer zo hevig dat de scheidsrechter besloot de wedstrijd te staken. De KNVB mag nu besluiten wat er met het laatste half uur moet gebeuren. A.s. zondag hervat Marvilde de competitie met een uitwedstrijd tegen koploper Gestel.