Home Noord-Brabant Eindhoven Marvilde wint belangrijke wedstrijd van PSV av

Marvilde wint belangrijke wedstrijd van PSV av

Na drie gelijke spelen en één nederlaag heeft Marvilde eindelijk het zoet van een overwinning mogen proeven. Dat was ook zeer nodig, aangezien het op de op een na laatste plaats stond en speelde tegen de nummer laatst, PSV av. Uiteindelijk was de wedstrijd niet goed, maar wel spannend en gaf de gewenste uitslag voor Marvilde.

Marvilde begon sterk aan de wedstrijd en leek gemakkelijk te gaan winnen. Gaandeweg de wedstrijd bleek wel dat het toch niet zo gemakkelijk zou worden. Marvilde kwam wel in de 12e minuut op voorsprong. Marc Senders gooide de bal op de middenlijn in op Sander Bertels. Sanders kaatste de bal en Marc gaf de bal meteen diep. Hier was Danny Das veel sneller dan de verdedigers en de uitkomende keeper van PSV av werd met een mooi lobje geklopt door Danny, 1-0. In de 24e minuut was een schietkans voor Niels van de Moosdijk die gelukkig net naast ging. In de 27e minuut ging het helemaal fout in de verdediging van Marvilde. De bal werd ongelukkig door Marc Senders teruggespeeld op de keeper. Die bal was hard en een flink stuk van Menno af, waardoor hij hard moest lopen om de bal nog voor de lijn te halen. Mehmet Gurbuz van PSV stond ondertussen echter zo dicht bij dat weggeschoten bal wel tegen Gurbuz aan moest komen, 1-1.

De wedstrijd gaf ondertussen steeds meer een overwicht van PSV te zien, maar toch kwam Marvilde 3 minuten voor de rust op voorsprong. Marc Senders stuurde Tommy Boogers aan de linkerkant de diepte in. Tommy was als eerste bij de bal en gaf een slim balletje op de mee opgekomen Ties Bazelmans. Ties tikte de bal bij de eerste paal bijna nonchalant over keeper Mark van Asseldonk in het doel, 2-1. Twee minuten later was het aan de andere kant weer Gurbuz die een voorzet vanaf de linkerkant bij de tweede paal ineens op de schoen nam. Deze bal ging via de buitenkant van de verste paal achter.

De tweede helft begon weer sterk van Marvilde kant. Danny Das zette goed door aan de linkerkant. Hij gaf de bal voor, maar die kwam iets achter Tommy Boogers terecht, waardoor keeper Van Asseldonk in kon grijpen. Uiteindelijk kwam deze bal bij Marc Senders terecht die vanaf 23 meter uithaalde en de keeper van PSV tot een uiterste redding dwong. Na 10 minuten in de tweede helft kwam PSV toch weer op gelijke hoogte. Erdan Guventurk gaf vanaf de rechterkant voor en vogeltje vrij mocht Mehmet Gurbuz zijn tweede treffer binnen koppen, 2-2. Één minuut later gaf Tommy Boogers een steekbal op Danny Das. Zijn inzet werd gestopt door de keeper. In de 64e minuut werd een corner van Danny Das vanaf links de beslissing van de wedstrijd. De bal kwam midden voor het doel tegen Ties Bazelmans aan en zonder dat hij het wist besliste Ties de wedstrijd, 3-2.

In de 70e minuut was er nog een sterk schot van Geoffrey Prommayon vanaf 20 meter maar, zoals de laatste weken gebruikelijk, wist Menno Kuulkers deze bal goed te pakken. In de laatste minuut had, de voor deze gelegenheid teruggehaalde spits, Hans Regeling de zenuwen weg kunnen halen. Na een voorzet van Danny Das stond hij vrij voor Mark van Asseldonk, maar de keeper bracht redding.

Uiteindelijk haalde Marvilde een zeer belangrijke overwinning in deze wedstrijden tussen de twee onderste ploegen in de stand. Hiermee staat Marvilde weer op de 9e plaats, en dat ziet er toch meteen weer heel anders uit. Volgende week dinsdag, 22 oktober, speelt Marvilde in de eerste knock-out ronde van de beker thuis tegen Nuenen (hoofdklasser). De zondag daarna volgt de uitwedstrijd tegen koploper Gestel.