Home Noord-Brabant Eindhoven Marvilde krijgt te weinig tegen Gestel

Marvilde krijgt te weinig tegen Gestel

Marvilde tegen Gestel was een zeer belangrijke wedstrijd voor beide teams. De winnaar maakte een goede kans om de 3e periode te winnen. Gestel stond al twee punten voor in die periode en een overwinning van Gestel zou ongeveer de nacompetitie betekenen. En helaas voor Marvilde gebeurde dat ook. Marvilde is klaar en kan in de laatste competitie ronde niets meer halen.

De eerste helft had Gestel een veldoverwicht maar de tegenstoten van Marvilde waren beter en leverden dus ook betere kansen op. Al in de zesde minuut schoot Marco van Zantvoort uit de rebound vanaf 25 meter op de vuisten van Toon van Veen in het doel van Gestel. In de 17 e minuut nam Danny Das vanaf de linkerkant een vrije trap die bij de tweede paal door Tayfun Yilmaz op de paal gekopt werd. Twee minuten later had Marvilde een overtal aanval beter uit moeten spelen. Marvilde kwam met drie tegen één verdediger, maar de voorzet kwam niet bij een medespeler terecht. Tien minuten voor de rust schoot Tommie van de Wiel vanaf 20 meter en moest Van Veen de bal over de lat tikken. Zoals gezegd was tussendoor het meeste balbezit voor Gestel, maar buiten een schot voorlangs kwamen de aanvallers niet.

De tweede helft waren de kansen meer aan de Eindhovense kant. Na tien minuten kwam Robin alleen voor Menno Kuulkers. Menno redde knap met de voeten. Maar één minuut later ging het dan toch fout. Een vrije trap op 20 meter werd binnen geschoten door Johan van der Laak, 0-1. Marvilde probeerde het hierna wel, maar de counters van Gestel waren veel dreigender. Ondanks dat kreeg nog een paar kansjes. Een kwartier voor tijd gaf Nol van Zantvliet de bal voor en schoot Danny Das met rechts buitenkant de bal op 11 meter over het doel. En twee minuten later gaf Tayfun Yilmaz de bal vanaf de achterlijn aan de linkerkant voor. Op de rand van het strafschopgebied schoot Danny Das in, maar Van Veen bracht redding. Uiteindelijk mocht Levi Ikele de wedstrijd in het slot gooien in de 92e minuut. Hij ging alleen op Menno Kuulkers af, maar toen hij Menno voorbij leek te gaan, pakte Menno de bal voor zijn voeten weg.

Gestel heeft bijna zeker de derde periodetitel op zak. Alleen op doelsaldo kan Beerse Boys nog voorbij komen. Maar het verschil is 9 doelpunten, dus dat zal niet meer fout gaan voor Gestel. Maar de wedstrijden zijn wel Gestel tegen kampioen TEC en RKVVO tegen Beerse Boys (eerste wedstrijd 6-1 voor Beerse Boys), dus wie weet. Marvilde is klaar, maar voor de tegenstander van Marvilde in de laatste wedstrijd staat wel nog veel op het spel. Een overwinning van Valkenswaard in die laatste wedstrijd betekent nacompetitie voor de Bosuilen, een nederlaag kan degradatie betekenen.