Home Noord-Brabant Eindhoven NS-Station Eindhoven krijgt RailTV

NS-Station Eindhoven krijgt RailTV

Vanaf vandaag kunnen reizigers ‘televisie’ kijken op station Eindhoven. Op de perrons hangen digitale schermen waarop reizigers dagelijks wisselende uitzendingen zien. Met dit initiatief willen ProRail en NS het verblijf op het station voor reizigers verbeteren. Na station Eindhoven volgen station Den Bosch, Rotterdam Centraal, Leiden Centraal en Amsterdam Centraal. Later dit jaar volgt nog een aantal stations, waaronder Utrecht Centraal. RailTV is een proef en loopt drie jaar.

De opzet van RailTV is om het verblijf op de stations aangenamer te maken en het gevoel van veiligheid op de perrons te verhogen. Met RailTV verwachten ProRail en NS ook een betere spreiding van reizigers op de perrons. Waardoor het in- en uitstappen soepeler gaat.

Op de perrons van station Eindhoven hangen schermen waarop elke 6 minuten een uitzending wordt getoond. De uitzendingen worden zes keer per week vernieuwd. Op RailTV komen onderandere Cultuur: informatie over musea, film, theater, muziek, literatuur, (stations)architectuur, lifestyle, design, etc. Informatie: aankondiging van werkzaamheden aan het spoor, bouwprojecten en interessante weetjes over het spoor en stations, etc. ProRail en NS onderzoeken of RailTV een toegevoegde waarde heeft op de reisbeleving van reizigers.

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu is financier van het programma ‘Prettig Wachten’. Dit programma heeft tot doel om het verblijf en de wachtbeleving te veraangenamen door o.a. comfortabele wachtplekken te creëren, betere toiletvoorzieningen te realiseren, bestaande wachtruimtes te verwarmen én RailTV uit te rollen. RailTV is een initiatief van ProRail en NS en wordt in samenwerking met verschillende partners uitgerold.

Laad meer Eindhoven

Geef een reactie

Bekijk ook

Eindhoven – Twee verdachten overval Kruidvat opgepakt

Op woensdag 13 november 2019 hebben we twee verdachten (17 en 15 jaar) uit Eindhoven aange…