Home Noord-Brabant Den Bosch Stichting Elayi te gast bij FC Den Bosch

Stichting Elayi te gast bij FC Den Bosch

FC Den Bosch heeft de traditie om bij elke thuiswedstrijd een podium te bieden aan een maatschappelijke groepering. Dit podium wordt geboden in samenwerking met sponsor Schouten & Nelissen. Bij de wedstrijd FC Den Bosch – MVV, zal de aandacht uitgaan naar Stichting Elayi. Deze stichting zet zich in voor kinderen uit aandachtswijken in het West-Afrikaanse land Togo en in Nederland. Daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor sportactiviteiten. Want, zo redeneert men: door sport ontwikkel je jezelf én samen, door voetbal groei je!

“De uitgangspunten van FC Den Bosch komen sterk overeen met die van Elayi,” zegt voorzitter Prosper Gbetoho. Gbetoho komt zelf uit Togo, het land waar de stichting tevens actief is. “Allebei stellen we sport en opleiding centraal. Daarnaast gelooft FC Den Bosch in ‘de omgeving’ net zoals wij. Ook wij moedigen iedereen – het hele netwerk om de voetballer heen – aan om mee te doen!” Elayi organiseert sportieve en culturele activiteiten voor kans zoekende kinderen uit ontwikkelingslanden. Kinderen dansen, maken theater, voetballen en basketballen. “Elayi organiseerde het allereerste voetbaltoernooi in Togo, waar een meisje aan meedeed,” vertelt Gbetoho trots. Ook in Nederland organiseert Elayi sportactiviteiten. Hiermee brengt Elayi de leefomstandigheden van kinderen in Togo onder de aandacht bij Nederlandse kinderen. “Want niets verbroedert zo sterk als sport. Door tegelijkertijd te sporten in Nederland en Togo sla je een brug tussen beide landen en culturen.”

Buurthuis als stimulerend en veilig huis voor kinderen en omgeving
Vorig jaar heeft Elayi eenmalig een financiële bijdrage van de gemeente ’s-Hertogenbosch ontvangen in het kader van de Millenniumdoelen. Hiermee is een start gemaakt met de bouw van een buurthuis waar kinderen terecht kunnen voor sport en onderwijs. Om te kunnen bouwen is water nodig. Tegelijker tijd kan water de gemeenschap helpen. Daarom wordt allereerst een waterput geslagen. Gbetoho: “Niet alleen de situatie van de kinderen wordt hier beter van. Het buurthuis werkt als een economische en educatieve stimulans, waar de hele omgeving zich verantwoordelijk voor gaat voelen en van profiteert. Dat is precies wat wij willen.”

Laad meer Den Bosch

Geef een antwoord

Bekijk ook

‘s-Hertogenbosch – Voortvluchtige man gepakt na achtervolging

Donderdagavond hield de politie in de Kempenlandstraat een 22-jarige man aan. Aan de arres…