Home Noord-Brabant Den Bosch Marvilde op de valreep naar gelijkspel tegen Haarsteeg

Marvilde op de valreep naar gelijkspel tegen Haarsteeg

Na de dikke nederlaag tegen TEC op paaszaterdag mocht Marvilde op paasmaandag aantreden in Haarsteeg. Haarsteeg staat niet hoog op de ranglijst en was in het begin van de competitie met een 4-1 nederlaag naar huis gestuurd, maar de laatste weken loopt het goed bij de plaatselijke trots. Op tweede paasdag was het spel in de eerste helft niet bijster goed en in de tweede helft was Marvilde duidelijk beter, maar het aantal kansen was beperkt. De gelijke stand bij het eindsignaal was een terechte afspiegeling.

De eerste helft was heel pover, waarbij het veld en de harde wind niet bepaald gunstig waren. Het enige hoogtepunt was een afstandsschot van Kevin van Esch van Haarsteeg. Dat schot vanaf 20 meter verdween in de kruising en was dus ook meteen goed voor de 1-0 ruststand.

In de tweede helft was er eerst weer een grote kans voor Haarsteeg, maar de uiteindelijke inzet werd nog goed geblokt. Hierna was het veel betere veldspel voor Marvilde, maar wist het nauwelijks kansen te creëren. Hans Regeling schoot in de 55e minuut op goed geluk vanaf 30 meter een lekker stuitende bal ineens op doel. De bal ging een paar centimeter naast het doel. Twee minuten later moest Menno Kuulkers bij een counter handelend optreden toen spits Jorg van Ooijen in mocht schieten. Tien minuten voor het einde gaf Rick van den Bogaard een vrije trap op 20 meter breed op Stijn Louwers. Zijn schot ging via de lat over. Twee minuten later werd Stefan Grassere in het strafschopgebied aangespeeld vanaf links door Tayfun Yilmaz. Stefan kaatste de bal prima terug op de inkomende Rick van den Bogaard. Zijn schot ging helaas naast. Toen iedereen de moed al zo’n beetje opgegeven had kwam er dan toch de gelijkmaker drie minuten voor het einde. Stefan Grassere draaide weg in het strafschopgebied en schoot op doel. De doelman tikte de bal naar de rechterzijkant, waarna Jasper Jakobs heel attent was en de bal in het lege doel schoot, 1-1.

Marvilde mist in deze eindefase van het seizoen veel spelers door blessures en zal het daardoor moeilijk krijgen om nog een prijs in de wacht te slepen. Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen Rood Wit Veldhoven, ongeacht de stand op de ranglijst een interessante wedstrijd.

Laad meer Den Bosch

Geef een reactie

Bekijk ook

‘s-Hertogenbosch – Geld en vuurwapens gevonden bij verdachte huiselijk geweld

Zaterdagavond hielden we een Bosschenaar aan die verdacht werd van huiselijk geweld. In zi…