Home Column: Brompot VVD perikelen…

VVD perikelen…

Wat zal die Rutte blij zijn geweest met de mededeling dat hij tot de tien best geklede politici op aarde hoort. En wat zal die inwendig hebben gelachen ! Lange neus richting Frits. De oude Bolkestijn. De voormalig hoofdman van de VVD die na een pensioen-opleuking als eurocommissaris, alweer een tijdje van zijn AOW geniet. En natuurlijk gelachen naar Ed. Die van Nijpels. De oud fractievoorzitter van dezelfde club. De man die na zijn baantje als politicus nog burgemeester van Breda werd en daarna promoveerde tot het altijd weer prettige baantje als commissaris van de koningin in Friesland. En een hele lange neus naar het VVD orakel Hans Wiegel. De man die het altijd weer voor elkaar krijgt om op het verkeerde tijdstip, op de verkeerde plaats zijn mond open te trekken en wat ongenuanceerde priet-praat te berde te brengen… De drie coryfeeën van de VVD. Mark kan er wel op kotsen.

Waar halen ze gloeiende gloeiende het gore lef vandaan om hem, Mark, af te schilderen als een scrooge. Die Engelse gierigaard. Hij zou het land kapot bezuinigen. Wat een onzin. Natuurlijk is het wat drukker bij de voedselbank. Maar dat lost binnenkort vanzelf op. De meeste leveranciers zijn failliet. Nog een paar te gaan. En dan dat voortdurende gezeur over de zorgkosten. We betalen als overheid jaarlijks meer dan tachtig miljard. Dan mag je als burger zelf toch ook wel iets bijdragen ? En dat die eigen bijdrage inmiddels zo hoog is dat men minder gebruik maakt van zorg, was toch verdomme ook de bedoeling ? Wat zeuren ze nou.

O ja, en dat recente akkefietje over die KIKA steentjes is helemaal het toppunt. Dat de overheid geen cent bijdraagt bij de bouw. En dat Maxima zelf de cementkar moet trekken om die 225 miljoen bij elkaar te storten. Nou, helemaal niks mis mee hoor. Ik stort ook. Elk jaar. Enige tientallen miljoenen euries in de brievenbus-gleuf van de Eikenhorst. En dat wordt dan binnenkort Koningin ! Schamen moesten ze zich !

Dat geld moet toch ergens vandaan komen ? Of denken de coryfeeën soms dat we hier geldbomen hebben groeien. Nou, even voor de duidelijkheid: in dit koude kloteland groeit nog geen graspol. Laat staan een geld boom. Nee, het is allemaal gezeur. Het is de kíf. Omdat ze zelf het roer niet meer achter het roer staan. En dan dat verwijt dat ik, Mark, honderdduizend medewerkers uit de zorg zou ontslaan. Ed, sukkel, die gaan verdorie vanzelf weg. Omdat ze de werkdruk niet aankunnen. Stelletje slappelingen. Kan ik niks mee. En wat zei Frits ook alweer ? Ja, over mij ? Dat ik na deze kabinetsperiode het beste maar kan maken dat ik wegkom ? Hahaha, misschien kan ik dan nog wel commissaris worden van de koningin in Friesland. Hé Frits, doe eens effe normaal man ! Ik hoor bij de tien best geklede politici van de wereld. Het lijkt verdorie wel één april.

Brompot

  • Rio

    Ik kan me de top 40 deun nog herinneren: ‘Rio de Janeiro’ van de dames Maywood…
  • Appie Happie

    Vanochtend las ik in de krant een stukje over de ervaring van de Nederlandse horeca met de…
  • Winkelleed

    Ik moet wel eens boodschappen doen. Niet zo heel vaak, maar er zijn van die momenten dat i…
Laad meer Column: Brompot

Geef een antwoord

Bekijk ook

Rio

Ik kan me de top 40 deun nog herinneren: ‘Rio de Janeiro’ van de dames Maywood…