Home Noord-Brabant Den Bosch Nieuw hoofdkantoor Ricoh krijgt letterlijk een gezicht

Nieuw hoofdkantoor Ricoh krijgt letterlijk een gezicht

Tien verdiepingen hoog, een uitgesproken ontwerp, duurzame bouw en ingericht op ‘de Ricoh manier van werken’; het nieuwe pand van Ricoh Nederland aan de Magistratenlaan in ’s-Hertogenbosch is een bijzonder gebouw, dat de skyline van ’s-Hertogenbosch voorgoed heeft veranderd. Om dat gevoel te onderstrepen is het pand deze week officieel in gebruik genomen met de grootste 3D-facewallprojectie van Europa.

Ricoh’s werknemers werden op het gebouw geprojecteerd waar zij hun persoonlijke boodschap met het publiek deelden. Hiermee kreeg het pand letterlijk en figuurlijk een gezicht. Met de 3D-video mapping projectie van 36×24 meter op het nieuwe pand – de grootste ooit in Europa -, stelde Ricoh zichzelf en haar medewerkers voor aan de stad.

Het nieuwe hoofdkantoor is een plek voor ideeën, kennisuitwisseling en teamwork. Carol Dona, CEO van Ricoh Nederland: “Na een werkplekonderzoek constateerden we dat de bezettingsgraad van de werkplekken in ons vorige kantoor niet voldoende was. Daarnaast waren we na twintig jaar toe aan een verandering van onze werkplek en van ons visitekaartje. Onze dienstverlening is in de loop van de tijd veranderd van het leveren van apparatuur op het gebied van documentmanagement en printen naar een dienstverlenende rol in het optimaliseren van complete informatie- en IT-processen in grote en kleine organisaties. Ons nieuwe kantoorpand, wat in vloeroppervlakte zo’n twintig procent kleiner is ten opzichte van ons vorige pand, gebruiken we als een ‘living showroom’. In het gebouw integreren we onze eigen dienstverlening en daarmee kunnen we toegankelijk en zichtbaar maken wat we doen.”

Bij de ontwikkeling en bouw van Belvedère, zoals het pand heet, speelde duurzaamheid een belangrijke rol; zowel op het gebied van materiaalkeuze als de energiehuishouding.

Laad meer Den Bosch

Geef een reactie

Bekijk ook

‘s-Hertogenbosch – Politie pakt zeven verdachten op bij steekincident Den Bosch

De politie heeft meerdere aanhoudingen verricht na een openlijke geweldpleging aan de Vier…