Home Friesland Leeuwarden Stadsproducers openen de jacht op verhalen

Stadsproducers openen de jacht op verhalen

Stadsproducers Daan Levy en Jacco de Boer openen de jacht op verhalenMooie, droevige, spectaculaire of verschrikkelijke verhalen: ze kunnen allemaal worden aangedragen om ze te vereeuwigen op een hippe manier. Daan Levy en Jacco de Boer zijn eind vorig jaar gekozen tot ‘Stadsproducers’ en willen samen met zo veel mogelijk Leeuwarders op jacht gaan naar verhalen. 

Het jachtseizoen wordt geopend op zaterdagmiddag 2 maart in het Historisch Centrum Leeuwarden. Om 13.30 uur ondertekenen wethouder Diks en de beide Stadsproducers de overeenkomst waarmee zij officeel stadsproducers worden.

Voor verhalen hebben ze u nodig. Wilt u verhalenjager worden en op zoek gaan naar bijzondere, ontroerende, onbekende of waanzinnige verhalen die Leeuwarders bij zich dragen? Deze verhalen worden doorgeven aan muzikanten, schrijvers, cineasten, theatermakers, kunstenaars en andere artistiekelingen die aan dat verhaal hun eigen wending geven.

Uiteindelijk verschijnen de mooiste verhalen en de artistieke uitwerking in een boek dat eind 2014 uitkomt. Aankomende zaterdag word je bijgepraat over het project, kun je een workshop verhalen jagen van topjournalisten doen en een rondleiding krijgen door het HCL. Daarbij neem je ook een kijkje in de kelder en schatkamer van het HCL, een deur die normaal voor het publiek gesloten blijft! De middag duurt van 12:30 tot 16:00 uur.

 

Laad meer Leeuwarden

Geef een reactie

Bekijk ook

Vermist – Lusmary Fermina

De 14-jarige Lysmary is sinds 11 februari 2024 16:15 uur vermist uit Leeuwarden Zij is het…