Home Noord-Brabant Den Bosch 18 maart orgelconcert in provinciehuis

18 maart orgelconcert in provinciehuis

In het provinciehuis wordt maandag 18 maart een concert gegeven door 2 jonge musici. De 19-jarige organist Laurens de Man concerteert op het orgel in de Bois-Le-Duczaal, samen met de 21-jarige Ferdinand Binnendijk op mandoline. Samen brengen zij werken van onder anderen Vivaldi, J.S. Bach, Scarlattie en Ludwig van Beethoven. 

Praktische informatie
Wanneer: maandag 18 maart 2013
Waar: provinciehuis ‘s-Hertogenbosch (Brabantlaan 1)
Tijd: ontvangst vanaf 19.30 uur met koffie en thee, start concert 20.00 uur.
Toegang is gratis

Laurens de Man
Laurens de Man volgde van zijn zevende tot zijn zeventiende orgellessen bij De Muzerije in Den Bosch. Ook kreeg hij les van Joop Albracht in de Jong Talentenklas van Fontys.  Momenteel studeert hij orgel bij  Jacques van Oortmerssen aan het Conservatorium van Amsterdam. 

Hij volgde ook diverse masterclasses, bij onder anderen Olivier Latry en Lorenzo Ghielmi. Laurens gaf verschillende concerten als pianist en organist; zo trad hij in september jl. op bij het Emmy Verhey Festival in Zaltbommel en het Bachfestival Dordrecht. Sinds januari 2012 is Laurens hoofdorganist van de Janskerk in Utrecht.

Ferdinand Binnendijk
Al op vierjarige leeftijd kreeg Ferdinand Binnendijk zijn eerste mandolineles op de muziekschool in Zwolle. Hij won eerste prijzen in de talentenjacht van het Orkest van het Oosten in 2003 en 2006, bij het concours van de Nederlandse mandolinebond in 2009 (in de hoogste afdeling), bij het Prinses Christina Concours (Nationale Finale 2011) en het internationale concours voor mandolinisten ‘Concorso Raffaele Calace’ in Ripalimosani, Italië. 

Ferdinand geeft veel concerten in binnen- en buitenland, in kamermuziek  en als solist met orkest. Momenteel studeert hij hoofdvak mandoline bij Alex Timmerman (4de jaar) aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle.

Laad meer Den Bosch

Geef een reactie

Bekijk ook

Tilburg – Politie houdt brandstichtende indringer aan, deel seniorencomplex ontruimd

Politiemensen hebben, mede dankzij de oplettendheid van diverse Tilburgers, woensdagavond …