Home Noord-Brabant Breda Wethouder Arbouw: “Grootste project in historie van Breda”

Wethouder Arbouw: “Grootste project in historie van Breda”

Foto (c) ProRail

Samen met NS en gemeente Breda bouwt ProRail in Breda een uniek station waarbij reizen, wonen, werken en winkelen op een moderne en comfortabele manier zijn geïntegreerd. Wethouder Arbouw van Breda heeft namens het Bredase College van burgemeester en wethouders de coördinatie van Via Breda in zijn portefeuille. Arbouw: “Via Breda is het grootste project in de historie van onze stad.”

Het nieuwe station Breda is één van de zes Nationale Sleutelprojecten van het Rijk. Een uniek gebouw, waar reizen, wonen, werken, winkelen en uitgaan onder een dak gecombineerd worden. Alle vervoersmodaliteiten komen er samen: bus, fiets, voetgangers en uiteraard de trein, inclusief de hogesnelheidstrein Fyra. De bouw van het station is inmiddels in volle gang en moet medio 2016 helemaal klaar zijn. Wethouder Arbouw:

“De komende jaren realiseren we met onze partners een grote gebiedsontwikkeling. Een nieuw knooppunt, complementair aan onze historische binnenstad. Een vernieuwende en uitdagende aanvulling op de stad met een uitgekiende mix van wonen, werken en voorzieningen. Kwaliteit staat hier bij ieder aspect hoog in het vaandel. Het nieuwe station is het middelpunt van deze ontwikkelingen”.

Alleen door goed samen te werken met onze partners kan het spoor optimaal presteren, daar zijn we ons bij ProRail sterk van bewust. Als onafhankelijke beheerder van het spoor zetten we daarom de luiken open en proberen we onze partners waar mogelijk te betrekken bij ons werk. Dit beaamt ook de wethouder. “Bij een dergelijk groot bouwproject zijn korte lijnen van essentieel belang. Met elkaar de uitdagingen op een proactieve en waar nodig onorthodoxe manier oppakken. Ik ervaar de samenwerking met ProRail nu als uitermate positief. Er is veel en intensief contact, op alle niveaus. Met dit nieuwe station wordt Breda letterlijk de Poort van Brabant”, besluit wethouder Arbouw.

Laad meer Breda

Geef een reactie

Bekijk ook

Breda, Waalwijk – Verdachte met vuurwapen aangehouden

Naar aanleiding van een aanhouding wegens rijden zonder rijbewijs, het negeren van een sto…