Home Noord-Brabant Eindhoven Philipswandeling door Eindhovense binnenstad

Philipswandeling door Eindhovense binnenstad

Ter gelegenheid van de heropening van het Philips museum start VVV Eindhoven, onderdeel van de citymarketing organisatie Eindhoven365, met een nieuwe stadswandeling geheel in het teken van Philips. Zichtbare en onzichtbare Philipsplekken vormen de rode draad van de Philipswandeling waarin historie, heden en toekomst samensmelten en een totaalbeeld van de bijzondere Philipsfamilie en het bedrijf schetsen. Voor een totale Philipsbeleving sluit de groep de wandeling af met een rondleiding in het vernieuwde Philips museum.

Philipswandeling
Eindhoven is onlosmakelijk verbonden met Philips en Philips met Eindhoven. Gerard, Anton, en later Frits, creëerden een nieuw klimaat voor de stad. Werkgelegenheid, architectuur en kennis gaven de stad een nieuwe identiteit en mentaliteit. De sporen die Philips nalaat, vormen nu de basis voor vernieuwde vormen van creativiteit, stedelijke ontwikkeling en (internationale) samenwerkingsverbanden.

Philips museum
In het Philips museum krijgt u een fascinerend beeld van de wijze waarop het bedrijf Philips zich van een kleine gloeilampen- fabrikant tot een groot en toonaangevend wereldconcern heeft ontwikkeld. Vanaf de start van de onderneming in 1891 tot en met de innovaties van morgen.

Reserveren
De Philipswandeling, optioneel met een bezoek aan het Philips museum, is via de website van VVV Eindhoven te reserveren. Bellen kan natuurlijk ook via (040) 29 79 115. De wandeling kost € 95,- per groep met maximaal 20 personen. Dit is exclusief reserveringskosten en de kosten bij het Philips museum.

Laad meer Eindhoven

Geef een reactie

Bekijk ook

Eindhoven – Twee verdachten overval Kruidvat opgepakt

Op woensdag 13 november 2019 hebben we twee verdachten (17 en 15 jaar) uit Eindhoven aange…