Home Noord-Brabant Breda Verkeerscontroles in Breda

Verkeerscontroles in Breda

Op diverse plaatsen in Breda Zuid-Oost en het centrum van Breda zijn woensdag 20 maart verkeerscontroles gehouden tussen 07.00 en 14.00 uur. Er werd gecontroleerd op snelheid, voetgangersoversteekplaatsen, negeren rood licht.

Er werd begonnen met een snelheidscontrole op de kruising Franklin Rooseveltlaan met de Baronielaan. De aandacht ging hier vooral uit naar het niet stoppen voor het rode verkeerslicht en het niet volgen van de verplichte rijrichting. Dit resulteerde in boetes voor:
-11x rood licht
-1x niet handsfree bellen
-8x handelen in strijd met verplichte rijrichting
-1x gordel

En op de Graaf Engelbertlaan kreeg men boetes voor:
-4x rood licht
-1x handelen in strijd met gesloten verklaring

Verder werd er iemand bekeurd op de J.W. Frisolaan voor:
-2x als bestuurder niet de rijbaan gebruiken

Tevens werd er in Ulvenhout op de Dorpsstraat gecontroleerd op geen voorrang verlenen bij een voetgangersoversteekplaats (VOP). Hier werden geen bijzonderheden geconstateerd.

Tevens werd er een controlepost opgesteld aan de Loevensteinstaat. Hierbij werd vooral gekeken naar het verkeer vanuit Bavel en vanaf de Zwijnsbergenstraat. Op deze locatie werd vooral gelet op het niet stoppen voor het rode verkeerslicht en het niet handsfree bellen. Tevens werd er gecontroleerd op andere verkeersovertredingen. Een incident tijdens het verplaatsen naar een volgende controleplaats vond plaats aan de Loevensteinstraat. Er werd hier geen voorrang verleend aan een collega in een onopvallend voertuig. Betrokkene heeft hiervoor een bekeuring gekregen. Verder werden er boetes uitgedeeld voor:
-1x niet handsfree bellen
-1x niet voorrang verlenen op de verharde weg
-1x niet op eerste vordering tonen rijbewijs
-1x gordel

En op de Zwijnsbergenstraat voor:
-2x rood licht
-1x gordel

Uiteindelijk is er nogmaals een dynamische controle uitgevoerd aan de Heerbaan. Hier werd voornamelijk gecontroleerd op het niet verlenen van voorrang bij een voetgangers oversteekplaats (VOP). Deze voetgangers oversteekplaats is speciaal voor de kinderen en ouders van de basisschool aldaar. Wat opviel was dat veel kinderen en hun ouders geen gebruik maakten van deze voetgangers oversteekplaats, maar op andere plaatsen de weg overstaken. Boetes werden gegeven voor:
-2x niet handsfree bellen
-1x geen voorrang verlenen bij voetgangersoversteekplaats

Laad meer Breda

Geef een reactie

Bekijk ook

Breda – Arrestatie na vernielingen

De politie arresteerde zaterdagavond 10 februari 2024 rond 23u30 in de Sleutelbloem een ve…