Home Noord-Brabant Breda Geen gratis voedsel op straat bij daklozenopvang ‘t IJ

Geen gratis voedsel op straat bij daklozenopvang ‘t IJ

Bij daklozenopvang ’t IJ aan de Slingerweg in Breda deelt de heer Lamlih gratis maaltijden uit aan daklozen. De gemeente vindt deze locatie niet geschikt. Voorop staat dat de gemeente Breda veel waardering heeft voor het initiatief van ‘Resto de Coeur’ en de belangeloze inzet van de heer Lamlih. Het gemeentebestuur nodigt de heer Lamlih op korte termijn uit voor een gesprek over de mogelijkheden zijn initiatief op een andere locatie voort te zetten.

Het aanbieden van de maaltijden vanaf de huidige locatie Slingerweg, tegenover de daklozenopvang  ’t IJ, heeft ongewenste gevolgen zoals overlast en vervuiling op straat. Niet alleen bezoekers van ’t IJ maken gebruik van het gratis aangeboden voedsel. Ook dealers en drugsverslaafden weten de weg naar deze maaltijdvoorziening aan de Slingerweg  te vinden. De effecten van de komst van ook deze bezoekers, zijn de belangrijkste reden waarom de gemeente Breda het niet langer toestaat dat de heer Lamlih op deze locatie maaltijden verstrekt. Dat doet niets af aan de goede intenties van de heer Lamlih.

De heer Lamlih is ongeveer vijf jaar geleden gestart met zijn initiatief. Een aantal jaren geleden is hem medegedeeld dat gratis voedsel uitdelen op deze plek niet mag. Het aanbod is gedaan om binnen in het gebouw ‘t IJ zelf voedsel voor de daklozen te bereiden. Daklozen zouden dan bijvoorbeeld via een door henzelf verdiende bon gebruik kunnen maken van de maaltijd. 

Het beleid van de gemeente Breda is namelijk dat daklozen een tegenprestatie leveren voor gratis diensten. Door het verrichten van werkzaamheden in ruil voor bijvoorbeeld een maaltijd ontstaat meer structuur in de het dagelijks leven en met op langere termijn mogelijk zicht op een meer ‘regulier’ bestaan. 

Er is geen enkele twijfel over de goede intenties van de heer Lamlih. Reden waarom de gemeente Breda op korte termijn met de heer Lamlih spreekt over mogelijkheden om zijn goede werk op een andere locatie voort te zetten.

Laad meer Breda

Geef een reactie

Bekijk ook

Breda – Arrestatie na vernielingen

De politie arresteerde zaterdagavond 10 februari 2024 rond 23u30 in de Sleutelbloem een ve…