Home Noord-Brabant Bergen op Zoom Binnenbrand in Bergen op Zoom

Binnenbrand in Bergen op Zoom

In een woning in de Van der Rijtstraat in Bergen op Zoom ontstond zondagmorgen even na 05.00 uur, brand in een woning. De brand woedde in een woonpand achter een winkel. In de woning, die bestaat uit twee woonlagen, was een hennepkwekerij aanwezig. De brand ontstond vermoedelijk door kortsluiting of oververhitting in deze kwekerij.

De brandweer kwam ter plaatse met een bluswagen en een hoogwerker aan de zijde van de Van de Rijststraat en een bluswagen aan de zijde van de Arnoldus Asselbergsstraat en moest een aantal ruiten inslaan om de brand te kunnen bestrijden.

Om ongeveer 07.00 uur was de brand geblust en werd het sein ‘brand meester’ gegeven. Over schade aan aanliggende winkelpanden en woningen is niets bekend. Vermoedelijk hebben er ongeveer 500 planten in de woning gestaan, verdeeld over drie verschillende ruimtes. Echter, voor zover kon worden gezien, stonden er ten tijde van de brand geen hennepplanten meer. Alle potten stonden opgestapeld. Wel werden lege stekkenbakken, gebruikte plantenpotten en hennepresten in de verschillende ruimtes aangetroffen.

Er werd n.a.v. de brand en de hennepkwekerij niemand aangehouden.

Laad meer Bergen op Zoom

Geef een antwoord

Bekijk ook

Bergen op Zoom – Bewoners aangehouden voor drugshandel

Twee bewoners van woning aan de Bredasestraat zijn donderdagavond 23 maart aangehouden voo…