Home Noord-Brabant Bergen op Zoom Aanhouding bij verkeerscontrole De Markiezaten

Aanhouding bij verkeerscontrole De Markiezaten

Tijdens een verkeerscontrole in district De Markiezaten is donderdag een 40-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden door de politie, omdat hij zich niet kon legitimeren. Bovendien gaf de man een valse naam op. Donderdag tussen 14:00 en 23:00 uur is op twee plaatsen in district De Markiezaten een grote verkeerscontrole gehouden. De eerste lokatie betrof carpoolplaats ‘De Pelikaan’ in Zevenbergen, de tweede controleplaats was aan de Lievenshoevelaan in Bergen op Zoom.

De later aangehouden verdachte kwam aanrijden bij ‘De Pelikaan’ en werd daar gecontroleerd. Omdat hij geen legitimatie kon tonen, is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar vond een onderzoek plaats naar zijn identiteit. De man gaf in eerste instantie een valse naam op. De agenten zijn er achter gekomen wat zijn werkelijke naam was en toen bleek dat hij nog een boete van ruim € 2500,- open had staan.

Boete betaald

Nadat de man de boete had betaald kreeg hij een bekeuring voor het opgeven van een valse naam en het niet tonen van een legitimatiebewijs. Met die twee bekeuringen op zak kon hij het bureau weer verlaten.

Bij de controle op de eerste lokatie zijn 36 blaastesten uitgevoerd. Geen van de bestuurders had gedronken. Verder zijn er bekeuringen uitgeschreven voor verschillende verkeersovertredingen zoals: een verlopen APK, rijden zonder autogordel en rijden zonder rijbewijs. Ook werd van één automobilist 3 xtc-pillen en 2 gram hennep in beslag genomen

48 blaastesten

Na de verplaatsing van de controle naar de Lievenshovelaan in Bergen op Zoom zijn er daar ook nog 48 blaastesten uitgevoerd. Ook hier waren geen bestuurders die teveel hadden gedronken om nog te mogen autorijden. Verder werden er bekeuringen uitgedeeld voor het rijden in een onverzekerde auto en het verlopen van de APK.

Laad meer Bergen op Zoom

Geef een reactie

Bekijk ook

Bergen op Zoom – Maaltijdbezorger door twee mannen beroofd

De politie doet onderzoek naar een beroving aan De Heijningen. Een maaltijdbezorger werd d…