Home Noord-Brabant Kempen Marvilde wint overtuigend van Rood Wit’62

Marvilde wint overtuigend van Rood Wit’62

Langzaamaan begint Marvilde uit het heel diepe dal te kruipen waarin het sinds de winterstop zat. De vorige wedstrijd, uit bij PSV av, was het spel al beter, maar viel de score verkeerd uit. Vandaag was het spel goed, werd vergeten in de eerste helft afstand te nemen en kwam in de 2e helft een grote uitslag uit de koker. De uitwedstrijd tegen Rood Wit in Helmond was nog erg moeilijk, maar Rood Wit uit of thuis is een groot verschil.

Al in de 3e minuut had Marvilde moeten scoren. Erwin Isbouts gaf de bal vanaf links terug op Danny Das, maar Danny schoot vanaf zeven meter over het doel. Een kwartier later was er een vrije trap van Erwin Isbouts aan de linkerkant, die in de rebound voor de voeten van Tayfun Yilmaz kwam. Ook zijn inzet ging over het doel. In de 22e minuut had Tommy Boogers een prima actie in huis aan de rechterkant. Hij gaf de bal over de grond voor op Ties Bazelmans. Op 11 meter mocht Ties de bal aannemen, maar zijn schot werd door keeper Matthijs Deelen met de voeten gered. Net voor de rust ging Sander Bertels goed door. Hij sneed midden voor het doel door de verdediging, maar werd net voor de rand van het strafschopgebied getorpedeerd. Een rode kaart was mogelijk geweest, maar de goed leidende scheidsrechter Vrenken uit Haelen gaf geel. De toegekende vrije trap belandde via de muur boven op het doel. Ondanks het grote overwicht en de nodige kansen wist Marvilde in de eerste helft niet te scoren, maar dat kon niet uitblijven. En dat bleek ook binnen 10 minuten in de tweede helft. Al in de eerste minuut na de rust schoot Danny Das de bal, op aangeven van Jasper Jakobs, in de lange hoek, 1-0. Drie minuten later had Tayfun Yilmaz een goed actie in huis aan de linkerkant. Zijn voorzet zette Jasper Jakobs helemaal vrij voor een leeg doel. De 2-0 was dan ook geen probleem voor Jasper. Één minuut later was de spanning toch weer terug in de wedstrijd. Een afgeslagen voorzet werd van buiten het strafschopgebied ineens ingeschoten door Mike van der Zanden, 2-1. Het had nog erger kunnen worden toen Robin Kemper drie minuten later een voorzet vanaf links bij de eerste paal tegen diezelfde paal schoot. In de 55e minuut nam Marvilde echter verder afstand. Steven Cools zette prima door aan de linkerkant en gaf binnen het strafschopgebied de bal voor. Dit leek op niets uit te lopen, maar de weggewerkte bal kwam bij Erwin Isbouts terecht. In de aanname van Erwin werd hij neergelegd door een verdediger van Rood Wit. De toegekende penalty werd benut door Erwin (3-1), waarmee hij een einde maakte aan een droogteperiode van ongeveer 15 wedstrijden. Marvilde had hiermee Rood Wit helemaal op de knieën en kon naar hartenlust aanvallen. In de 69e minuut pakte Danny Das op de middenlijn aan de rechterkant de bal af van zijn tegenstander. Sneltrein Tayfun Yilmaz ging diep en de perfecte voorzet van Danny kwam op 25 meter van het doel bij Tayfun in de voeten. Op de rand van het strafschopgebied had hij geen moeite om de bal in het doel te plaatsen, 4-1. Een kwartier voor het einde mocht Erwin Isbouts uithalen vanaf 23 meter, maar keeper Deelen had een goede redding in huis. Het hoogtepunt van deze wedstrijd kwam in de 90e minuut. Een klein passje van Daan Slaats kwam bij Steven Cools terecht. Hij mocht vanaf 20 meter helemaal alleen op de keeper afgaan. Steven was vier jaar geleden naar Marvilde gekomen om vele doelpunten te maken, maar dit werd zijn allereerste doelpunt. De vreugde over de 5-1 was dan ook groot.

Volgende week mag Marvilde op bezoek gaan bij Nieuw Woensel. Nieuw Woensel zit de laatste weken lekker in zijn vel, dus dit zal een hele kluif worden.