Home Noord-Brabant Kempen Zwaar gehavend Marvilde verliest van RPC

Zwaar gehavend Marvilde verliest van RPC

De afgelopen wedstrijden speelde Marvilde niet sterk. Vandaag kwam daar ook nog bij dat er t.o.v. de selectie die er aan het begin van het seizoen stond maar liefst 7 spelers ontbraken. Op voorhand leek dat geen hoopvol uitgangspunt, maar de spelers die er vandaag stonden hebben een betere prestatie geleverd dan we de afgelopen zeven wedstrijden hebben kunnen zien. Helaas had de scheidsrechter vandaag duidelijk een mindere dag, wat de nodige onterecht goedgekeurde doelpunten/strafschoppen opleverde. Uiteindelijk won RPC verdiend en was het aan Richard Prinsen te danken dat de nederlaag niet hoger uitviel.

De eerste helft ging de wedstrijd gelijk op en ook het scoreverloop ging van de ene naar de andere kant. Als eerste was RPC aan de beurt. Een vrije trap van Sidney Gakpo leek in de veilige handen van Richard Prinsen terecht te komen, maar een beuk van een speler van RPC (in het 5-meter gebied) zorgde er voor dat de bal voor het doel kwam te liggen. Hier had Emiel vd Steen geen moeite om de 0-1 in te tikken. Twaalf minuten later kwam een voorzet vanaf de rechterkant bij de tweede paal terecht. Hier gaf Tommy van de Wiel de bal op Rob de Vries. Op 7 meter schoot Rob de bal hard in de korte hoek, 1-1. In de 22e minuut werd een vrije trap van Gakpo prima ingekopt door Guy van Merrienboer, maar de redding van Richard Prinsen was net iets beter. In de 25e minuut was er een corner vanaf de rechterkant van Ties Bazelmans. De bal werd gevangen door de doelman van RPC, maar in het vervolg duwde hij Daan Slaats hard weg. De scheidsrechter vond dit een strafschop en gaf een gele kaart aan doelman Bas Santema. De strafschop werd benut door Danny Das, 2-1. Zeven minuten voor de rust werd de discutabel gegeven strafschop voor Marvilde goedgemaakt door de scheidsrechter. Joep van Vroenhoven liet zich vallen in het strafschopgebied en de scheidsrechter maakte hier ook een strafschop van. Zelfs de spelers van RPC moesten lachen om deze beslissing, maar de penalty werd wel eenvoudig ingeschoten door Gakpo, 2-2. Net voor de rust werd een vrije trap van Gakpo vanaf links ingekopt, maar Richard Prinsen wist redding te brengen. Helaas stond Joris vd Steen op de juiste plek om de 2-3 in te tikken. In het eerste kwartier van de tweede helft kreeg Marvilde een paar grote kansen om de gelijkmaker te maken. Na vijf minuten gaf Tommy Boogers een steekbal op Danny Das. Zijn schot vanaf 14 meter iets aan de rechterkant in het strafschopgebied was niet hard genoeg, dus kon gered worden door Santema. Zeven minuten later een voorzet vanaf links van Rob de Vries. Midden voor het doel kan deze ingekopt worden door Tommy van de Wiel, maar ook hier wist de keeper van RPC redding te brengen. Precies na een uur werd een corner vanaf rechts in eerste instantie afgeslagen door RPC, maar kon Mitchel Smits de bal opnieuw voorgeven. Bij de tweede paal mocht Tommy van de Wiel inschieten, maar al grabbelend werd deze inzet tot corner verwerkt door de doelman. Hierna was de daadkracht van Marvilde voorbij. RPC kreeg meerdere kansen. In de 67e minuut ging Emiel vd Steen alleen richting Richard Prinsen. Zijn lob verdween naast het doel. Een kwartier voor het einde viel de beslissing in deze wedstrijd. Daniel Bundel kopte de 2-4 (in buitenspel positie) in het doel. RPC kreeg nog meer kansen, vooral door Gakpo, maar telkens stond Richard Prinsen in de weg. Niet voor niets werd Richard gekozen tot Man of the Match. In de 90e minuut was er nog een goede actie van Tayfun Yilmaz. Hij legde de bal terug op Sander Bertels die op 8 meter iets rechts van het doel in mocht schieten. De bal kwam bij de tweede paal op de lat terecht.

Marvilde heeft vandaag de beste wedstrijd van 2015 gespeeld, maar dat was niet voldoende voor een overwinning. Helaas betekent dit ook niet zo veel, want de voorgaande wedstrijden waren ver beneden het normale niveau. Volgende week volgt een uitwedstrijd tegen PSV.