Home Noord-Brabant Kempen Marvilde vergeet te scoren en verliest onnodig van Venlosche Boys

Marvilde vergeet te scoren en verliest onnodig van Venlosche Boys

Marvilde zit in de beruchte hoek en weet daar vooralsnog niet uit te komen. Vandaag tegen Venlosche Boys had het in de eerste helft moeten scoren, maar deed dat niet. Binnen 10 minuten in de tweede helft scoorde Venlosche Boys en wist Marvilde zich niet meer te herstellen.

De eerste 20 minuten was Venlosche Boys de beter/makkelijker spelende ploeg. Zonder grote kansen uit te spelen had de thuisploeg een overwicht en Marvilde had daar niet zoveel tegen in te brengen. Hierna kwamen er binnen 10 minuten een paar grote kansen, die een voorsprong op hadden moeten leveren. Aan het begin van de competitie zou dat ook zeker het geval zijn geweest, maar nu even niet. In de 21e minuut gaf Sander Bertels een voorzet vanaf de rechterkant. Net voorbij de tweede paal nam Danny Das deze voorzet ineens op de schoen. Helaas ging de bal net voor het doel langs. Op het half uur waren er twee grote kansen. Vanaf rechts werd de aanval opgezet en uiteindelijk breed gegeven op Ties Bazelmans. Op 18 meter plaatste hij de bal in één keer door op Danny Das. Danny liep over de 16-meter lijn naar links en schoot net voorbij het midden van het veld op doel. Buiten bereik van de doelman kwam de bal op de lat van de linkerkruising terecht. Een minuut later werd Danny diep gestuurd door Sander Bertels. Danny had alle tijd en vrijheid, maar alleen voor doelman Ruud Stienen schoot hij finaal langs de bal, waardoor de bal rustig in de handen van de doelman viel. Marvilde bleef tot de rust de betere ploeg en kreeg in de 45e minuut nog een kans. Tayfun Yilmaz ging goed door aan de rechterkant van het veld. In het strafschopgebied schoot hij op doel. Via een verdediger en de vingertoppen van de doelman kwam de bal op de buitenkant van de kruising terecht. Een heel behoorlijke eerste helft met de nodige kansen was voorbij. Niets leek een goed resultaat in de weg te staan. Hoe anders liep het. In de tweede helft was er geen enkele kans voor Marvilde en Venlosche Boys had meerdere malen kunnen scoren. In de 52e minuut werd de bal aan de rechterkant diep gegeven op Jerry Schlüter. Dicht bij Sten Otter plaatste hij de bal in de verre hoek, 1-0. Twee minuten later leek de score verdubbeld te worden. Luke van Veggel was ontsnapt aan de rechterkant en speelde de bal over de uitgekomen doelman van Marvilde. Net voor de doellijn west Tommy van de Wiel de bal met een sliding nog weg te werken. Marvilde probeerde aan te ballen, maar wist niets te creëren. Aan de andere kant waren de uitvallen levensgevaarlijk. Diverse malen kwam Venlo in scoringskans, maar de schoten gingen voorlangs of Sten Otter wist redding te brengen. In de 89e minuut mocht Jordy Vallen over de as van het veld helemaal alleen op Sten af gaan. Sten pakte de bal klemvast. Een minuut later kwam dezelfde speler weer door het midden op Sten af. Deze keer werd hij neergelegd op de rand van het strafschopgebied. Resultaat: penalty en rode kaart voor de doelman van Marvilde. Jordy Vallen voltrok zelf het vonnis, 2-0. Hierna floot de scheidsrechter meteen af.

Weer een teleurstellend resultaat wat, met nog 8 wedstrijden te gaan, dit seizoen tot een formaliteit maakt. Kampioenschap kan niet meer, 3e periode is nu al bijna onmogelijk en degraderen of nacompetitie is ook nagenoeg niet mogelijk. Volgende week speelt Marvilde uit bij SVC´2000, de hekkensluiter met slecht drie punten en bijna zeker van degradatie. Hier staan voor Marvilde niet alleen drie punten op het spel, maar ook aanzien. SVC heeft nog niet gewonnen deze competitie en kreeg in Veldhoven, aan het begin van de competitie, voetballes.