Home Noord-Brabant Kempen UNA loopt tegen Limburgse lamp

UNA loopt tegen Limburgse lamp

In de uitwedstrijd van afgelopen zaterdag trof UNA het stugge EVV. De blauwwitte club uit Echt scoorde het minst in de Topklasse, maar de verdediging stond ook het kleinste aantal tegentreffers toe. Ofschoon UNA eerder dit seizoen thuis met 3-1 won van de ploeg van trainer Leo Beckers, komt het niet zo vaak voor dat er vier doelpunten vallen in duels met EVV.

De club van Sportpark In De Bandert speelde deze competitie al zeven maal gelijk. Vijf keer bleven de nullen op het scorebord. Het besef bij de Limburgers, dat er toch eens gewonnen moest worden om uit de gevarenzone te blijven, groeide. Dat resulteerde in de wedstrijd tegen UNA al snel in twee fraaie scoringskansen. Eerst was het Yael Heatubun die vanaf een paar meter het UNA doel onder vuur nam. Petar Stoskovic greep echter in. Enkele minuten later kwam Rick Verbeek oog in oog te staan met de sluitpost uit Woudrichem. Weer hield Stoskovic zijn doel schoon.

De Zeelstenaren bleven rustig en veroverden steeds meer veldoverwicht. In de 32e minuut kwam de beloning. Jorn Sweres schoot de 0-1 achter keeper Michel Vercruysse. Toen het er alle schijn van had dat de geelzwarten de rust met voorsprong in zouden gaan, sloeg EVV in de 44e minuut toe. Mike Verheijen zorgde voor de 1-1. UNA kon opnieuw beginnen.

Na de pauze werd de zieke Eelco Horsten vervangen door Alex van Overdijk. De ploeg van Mark Schenning ging op jacht naar de voorsprong. Brian Boogers verscheen voor het doel van Vercruysse. Hij had kunnen kiezen voor een pass op de aanstormende Jorn Sweres, maar verkeerde zelf ook in een riante scoringspositie. Brian mikte net naast. Ook Benjamin van Wanrooij’s vrije trap had een beter lot verdiend, doch eindigde in hoekschop.

Tien minuten voor tijd sloegen de sluipschutters weer toe. Deze keer was het Heatubun die scoorde en de stand op 2-1 bracht. UNA bracht aanvaller Ron Jansen nog in voor verdediger Willem Tieben, maar de tijd was te kort om nog een gelijkspel uit de strijd te slepen.

Zesde seizoensnederlaag voor UNA, maar plaats drie op de ranglijst blijft behouden.