Home Noord-Brabant Kempen Marvilde verliest nipt van Heeze

Marvilde verliest nipt van Heeze

Foto (c) Wilco HazelaarNa het verlies vorige week thuis tegen Volharding had Marvilde de lastige opdracht om vandaag van Heeze te winnen. Een overwinning zou nodig zijn om de aansluiting met de top in de 2e klasse H te behouden. Helaas slaagde Marvilde niet in die opzet en na de derde verliespartij op rij staat het nu op de 5e plaats.

Marvilde begon helemaal niet slecht en met iets meer geluk had het na 20 minuten op de 0-2 voorsprong kunnen staan. Voetballend, als dat al mogelijk was op een veld waarop je nooit wist welke kant de bal uit zou gaan, was Marvilde de betere. Er werd beter gecombineerd, alleen het laatste zetje wilde niet komen. In de 2e minuut stuurde Ties Bazelmans Danny Das diep. Vanaf rechts mocht Danny alleen op keeper Derk Faes af gaan. Het ongelijke veld zorgde voor een schot hoog over het doel.

Na 20 minuten had Erwin Isbouts, ook vanaf recht een schietkans. Zijn schot ging net voor het doel langs. Twee minuten later had Heeze een vergelijkbare schietkans vanaf de linkerkant. Ook die ging voorlangs. De kansen waren hierna schaars, maar in de laatste vijf minuten voor de rust kreeg Heeze nog 2 grote kansen. De eerste kwam in de 40e minuut na een voorzet vanaf rechts door Jorg van Galen. Op 11 meter mocht Tom Derkx geheel vrij op doel plaatsen, maar zijn inzet ging over. Dertig seconden voor het einde van de eerste helft ontsnapte Jorg van Galen aan de buitenspelval. Hij was eerder bij de bal dan de uitkomende Sten Otter en ging dus eenvoudig voorbij de sluitpost van Marvilde. Het lege doel was hierna gemakkelijk te vinden, 1-0.

In de tweede helft moest Marvilde proberen de achterstand in te halen, maar dat leverde in eerste instantie grote kansen op voor Heeze. Tien minuten na de rust ging Jorg van Galen vanaf rechts alleen op Sten Otter af. Zijn schot ging naast. Vier minuten later mocht Tom Derkx alleen op Otter afgaan. Sten wist zijn inzet op de rand van de 16 meter tegen te houden. In de 67e minuut kreeg Marvilde een vrije trap op 20 meter iets rechts van het doel. Erwin Isbouts schoot richting de verre kruising, maar keeper Faes stompte de bal prima uit zijn rechterbovenhoek. Vier minuten later kwam een vrije trap vanaf de linkerkant van Erwin Isbouts bij de tweede paal terecht. Stijn Louwers kopte de bal in, maar weer stond de keeper van Heeze in de weg. Marvilde ging vol strijd verder, maar grote kansen kwamen er niet meer en aan de andere kant moest het altijd op blijven letten voor de snelle uitvallen van Heeze.
Marvilde zit even niet in de juiste flow.

Wat aan het begin van de competitie allemaal goed viel, valt voor Marvilde op dit moment net verkeerd. Nu een week rust in verband met carnaval en dan op 22 februari weer vol aan de bak in de thuiswedstrijd tegen de huidige nummer 2, SSS’18. Tegen deze tegenstander is nog iets goed te maken. Uit werd de eerste nederlaag van dit seizoen geleden (3-1).