Home Noord-Brabant Kempen Duur punten verlies voor Marvilde tegen Volharding

Duur punten verlies voor Marvilde tegen Volharding

De eerste wedstrijd na de winterstop was voor Marvilde een thuiswedstrijd tegen Volharding uit Vierlingsbeek. In district Zuid 1 was alles door de KNVB afgelast maar omdat Marvilde in deze voetbal jaargang in Zuid 2 is ingedeeld kon deze wedstrijd, op het kunstgras, gewoon doorgang vinden. In de heen ronde had de wedstrijd tegen deze tegenstander nog een gelukkige 1-2 overwinning opgeleverd.

De wedstrijd startte fel en in de 4de minuut leverde dit al de eerste gele kaart op voor de aanvoerder van de bezoekers. In het eerste gedeelte van de wedstrijd waren de beste kansen voor Marvilde. De eerste kans van de wedstrijd ontstond na een diepte pass van Erwin Isbouts op Danny Das. Keeper Vullings twijfelde maar Danny Das raakte de bal totaal verkeerd. Na 16 minuten wist Danny Das zich op het middenveld te ontdoen van 2 spelers en zette hij met een steek pass Dave Hermans alleen voor de keeper. De keeper van Volharding wist met een goede redding de 1-0 te voorkomen. Kort daarna werd Reijnders van Volharding diep gestuurd en in het strafschopgebied werd er door Tommy van de Wiel een sliding ingezet. Reijnders viel gretig en waar iedereen verwachte dat de scheidsrechter gewoon een hoekschop zou geven wees hij naar de stip. De penalty werd onberispelijk ingeschoten door Reijnders waardoor Marvilde met 0-1 achter kwam. Op het veld ging het er regelmatig stevig aan toe en ook de onderlinge irritaties namen toe. In de 36ste minuut werd er voor de dug-out van Marvilde een forse overtreding gemaakt op Erwin Isbouts door de aanvoerder van Volharding. Ondanks dat deze overtreding een tweede gele kaart voor de aanvoerder waardig was, werd Verstegen gespaard door de niet altijd consequent leidende scheidsrechter Van den Heuvel. Vanaf de Marvilde bank werd fel geageerd tegen de beslissing van de scheidsrechter. Dit leidde tot een rode kaart voor trainer Bram Louwers. Vlak voor rust leek Marvilde op gelijke hoogte te komen. Tayfun Yilmaz wist op de linkerkant de achterlijn te bereiken en trok de bal voor op Danny Das. Deze wist de bal achter de keeper te schieten echter de scheidsrechter had in de voorgaande actie van Tayfun een handsbal gezien en het doelpunt werd afgekeurd.

In de tweede helft ging Marvilde op zoek naar de gelijkmaker. Dit leverde een kans op voor Mitchel Smits maar de lob werd door de keeper onderschept. Het spel van de thuisclub werd rommelig en er werd te vaak de lange bal gehanteerd. Marvilde viel aan maar de beste kansen waren in de counter voor Volharding en zij hadden verschillende kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Omdat zij dit verzuimde bleef de wedstrijd spannend. De tweede helft stond in het teken van veel blessure behandelingen, irritatie in het veld en stevig spel. In de toegekende blessuretijd kreeg Marvilde nog één grote kans. De bal werd voorgezet en ronde de 11 meter kwam deze voor de voeten van Stijn Louwers die net over schoot. Marvilde beëindigde de wedstrijd met 10 man omdat Tommy Boogers nog een rode kaart kreeg voor het doorlopen op de doelman van Volharding.