Home Overijssel Twente Enschede FC Oss met gemak over Jong Twente heen

FC Oss met gemak over Jong Twente heen

FC Oss - Jong FC Twente 19122914 gHet leek er op alsof FC Oss donderdagavond goed naar de wedstrijd Ajax – Vitesse had gekeken, aangezien de ploeg van trainer Wil Boessen met goede zin het veld betrad. Net als de ploeg uit Arnhem tikten de Ossenaren de bal tot vier maal toe in het netje. Een mooie prestatie tegen de talenten van FC Twente, die amper iets wisten in te brengen tegen FC Oss.

De eerste helft was er geen om over naar huis te schrijven. In het Frans Heesen Stadion in Oss leek het in eerste instantie Jong Twente te worden die de wedstrijd in hun voordeel zou gaan beslissen, maar de invallende keeper Nick Hengelman (die de geblesseerde Luuk Koopmans verving) hield het doel enkele malen op beduidend goede wijze schoon. Justin Mathieu bracht de Twentenaren in de 20e minuut helemaal in verwarring, toen de aanvaller na een corner de 1-0 binnen tikte. Het doelpunt was tevens het enige hoogtepunt in de eerste helft.

In de tweede helft werd de wedstrijd wat beter en vrijwel direct na rust schoot Fatih Kamaci de 2-0 in de netten, na goed voorwerk van wederom Justin Mathieu. Een dikke tien minuten later leek Genaro Snijder met de 3-0 de winst definitief in Oss te houden, na een fout van de Twentse verdediging. Een minuut later, in de 61e minuut, leek Twente van de vroege euforie gebruik te maken en door een schot van Merlin Schutte werd het plots 3-1. Het was echter verloren hoop voor de Tukkers, want veel verder kwam de ploeg van trainer Jan Zoutman niet. Fatic Kamaci maakte dat in de 79e minuut nogmaals duidelijk door met een penalty de eindstand op 4-1 te brengen.