Home Noord-Brabant Kempen Marvilde ondermaats en verliest dus terecht van Nieuw Woensel

Marvilde ondermaats en verliest dus terecht van Nieuw Woensel

Na vorige week gewonnen te hebben van ZSV stond Marvilde boven aan de ranglijst van de 2e klasse H. Vandaag kwam Nieuwe Woensel naar het Jongelingsveld en kon Marvilde aantonen dat het daar thuishoort. Helaas was het spel niet goed en was Nieuw Woensel grote delen van de wedstrijd de betere ploeg. In de extra tijd van de 2e helft (scheidsrechter liet terecht 15 minuten spelen na de 90 minuten) kwamen er de nodige mogelijkheden, waardoor een gelijkspel er nog zeker ingezeten had, maar of dat verdiend was geweest …

Marvilde begon nog helemaal niet zo slecht en kreeg in de 10e minuut een goede kans. Erwin Isbouts speelde Sander Bertels in de diepte aan. Sander speelde zich goed vrij en schoot vanaf de rand van de 16-meter op doel. De bal ging voor het doel langs. Na een redelijk eerste kwartier van Marvilde zijde nam Nieuw Woensel het initiatief over. In de 14e minuut leverde dit een eerste kans op. Robbie van Hoof gaf een voorzet vanaf de rechterkant. Die was slecht, maar kwam daardoor tegen de lat boven een kansloze Richard Prinsen. Bij de tweede paal werd de bal weer voor het doel gebracht, maar werd door niemand aangeraakt. De bal kwam dus weer bij Van Hoof terecht die de bal ineens hard voor het doel bracht. De bal werd bij de 1e paal ingetikt door Murtaza Nawabi, maar geblokt door een verdediger van Marvilde. Vier minuten later kwamen de gasten op voorsprong. Murtaza Nawabi nam een vrije trap op 25 meter iets aan de rechterkant van het strafschopgebied. Bij de 2e paal mocht Tom Jacobs geheel vrij de 0-1 inkoppen. Na 26 minuten viel een corner vanaf de rechterkant bij de tweede paal in de voeten van Tommy van de Wiel. Hij schoot helaas net naast het doel. Tien minuten voor de rust mocht Marvilde Richard Prinsen dankbaar zijn dat het nog 0-1 bleef. Een lange bal kwam bij Nawabi terecht die de bal over Prinsen lobte. Met de vingertoppen, op de rand van het strafschopgebied wist hij de bal net voldoende tegen te houden. Twee minuten later weer een grote kans voor Nieuw Woensel. Deze keer draaide Nawabi zich goed op de punt van het 5-meter gebied aan de linkerkant. Zijn balletje breed op Anthony de Haan had midden voor het doel en helemaal vrij een eenvoudig doelpunt op moeten leveren. De Haan schoot echter dusdanig in dat Richard Prinsen de bal tegen kon houden. De rust werd uiteindelijk bereikt met een beperkte achterstand en er was dus nog van alles mogelijk. Binnen 5 minuten was de hoop op beter echter alweer verdwenen. Bij een corner viel de bal voor de voeten van Joey Visser. Uit de draai schoot hij de bal in de verre kruising, 0-2. Weer vijf minuten later had Tom Jacobs een harde voorzet van Anthony de Haan midden voor het doel in kunnen schieten, maar hij richtte veel te hoog. Weer één minuut later kwam Nawabi vanaf links op Richard Prinsen af. Richard kon het schot blokken, waarna een verdediger de bal weg kon werken. Een kwartier kwam een grote kans om de aansluiting te maken. Dave Hermans werd diep gestuurd en hij ging de doelman voorbij. Helaas was zijn inzet hierna te slap om de bal in een leeg doel te krijgen. Drie minuten voor de officiële speeltijd kwam de treffer er dan toch. Ties Bazelmans gaf de bal vanaf links voor en midden voor het doel kopte Stijn Louwers de 1-2 over de keeper. In de zeer lange blessuretijd werden er nog twee bal van de lijn gehaald door Nieuw Woensel. Eerst was het Danny Das die zijn schot gekeerd zag worden door Tom Jacobs en even later werd een kopbal van Daan Slaats weggehaald door Laudier Curiël.

Marvilde heeft één week mogen genieten van de koppositie, maar was die plek vandaag niet waard. De winterstop is nu aangebroken en na een paar weken rust wordt de voorbereiding voor de tweede competitiehelft op 11 januari begonnen met een oefenwedstrijd tegen Rood Wit V (13:00 uur). De competitie begint weer op 25 januari met een uitwedstrijd tegen SVC’2000 in Roermond.