Home Noord-Brabant Kempen Marvilde moet zijn meerdere erkennen in SSS’18

Marvilde moet zijn meerdere erkennen in SSS’18

Na vier wedstrijden had Marvilde nog de volle score van 12 punten. SSS (Sport Staal Spieren) opgericht in 1918 had ook niet verloren (1 keer gelijk) en bovendien nog geen doelpunt tegen. Na de wedstrijd van vandaag blijkt maar weer eens dat Marvilde niet op halve kracht te werk kan gaan. Zeker tegen een tegenstander als SSS (vorig seizoen nog 1e klasser) is volle inzet noodzakelijk. Vandaag was dat er, zeker in de 2e helft, onvoldoende en dus mocht Marvilde uiteindelijk nog blij zijn dat het slechts met 3-1 verloor. Met, alweer, grote dank aan keeper Sten Otter.

De eerste minuten had Marvilde een licht veldoverwicht, zonder dat dit kansen opleverde. De eerste grote kans was echter voor SSS. Job Gielen kwam vanaf de linkerkant naar binnen en richtte zijn schot op de lange hoek. Sten Otter kon de bal nog net op de lat tikken. In de tegenaanval zag Erwin Isbouts dat keeper Bram Dekkers een paar meter voor zijn doel stond en dus probeerde hij het van een metertje of 35. Het schot ging over de keeper, maar helaas ook een halve meter over het doel. In de 18e minuut mocht Koen Verlinden van SSS vrij aanleggen op 10 meter midden voor het doel. Ook nu redde Sten Otter fantastisch. In de 27e minuut had Marvilde haar grootste kans van de eerste helft. Na een één-twee tussen Danny Das (rand 16 meter) en Tayfun Yilmaz (net binnen het strafschopgebied), kon Danny Das midden voor het doel op de rand van het strafschopgebied uithalen. Keeper Dekkers bokste de bal over het doel. Iets na het half uur zette Bas Joosten goed door aan de rechterkant van het veld. Hij gaf hard voor en bij de tweede paal stond Frits Lucassen vogeltje vrij. Hij had dan ook geen moeite om de bal in het lege doel te schieten, 1-0.

De tweede helft begon prima voor Marvilde. Al na een paar minuten speelde Danny Das de bal hard in op de lopende Erwin Isbouts. Erwin ging het strafschopgebied in en nam de bal in één keer goed mee. Vrij voor de doelman maakte hij geen fout, 1-1. Mooie bijkomstigheid was dus dat Marvilde hiermee voor het eerste tegendoelpunt zorgt voor SSS in deze competitie. Hierna leek Marvilde door te drukken, want er werden meteen nog mogelijkheden uitgespeeld. Helaas leverden die geen doelpunt op en bij de eerste de beste goede aanval van SSS was de achterstand weer een feit. Een voorzet vanaf de linkerkant viel net over Tommy van de Wiel bij de tweede paal in de voeten van Bas Joosten. Op de punt van het 5-meter gebied schoot hij de bal diagonaal in het doel, 2-1. Hierna was Marvilde het spoor helemaal bijster. De ene na de ander gevaarlijk aanval rolde op het doel van Sten Otter af. In de 62e minuut kwam Jesse Rommen vanaf de linkerkant naar binnen en schoot op doel. Sten Otter redde prima. Drie minuten later kon ook de Marvilde doelman geen redding meer brengen. Frits Lucassen omzeilde de buitenspelval aan de rechterkant van het veld en ging op Sten af. Na een simpel passje opzij had Koen Verlinden geen moeite de bal in een leeg doel te schieten, 3-1. Tien minuten voor het einde schoot Koen Verlinden net binnen het strafschopgebied midden voor het doel nog een keer hard in en mocht Sten Otter nog een keer zijn klasse tonen.

Een gebrek aan inzet zorgde vandaag voor de eerste nederlaag van Marvilde in deze competitie. De eerste plek is verlaten en ingeruild voor de vierde. Volgende week komt Helmondia op bezoek in Veldhoven. Helmondia staat op 2 punten van Marvilde, maar aangezien de top 6 volgende week allemaal tegen elkaar speelt, zou Marvilde volgende week zondag zomaar weer op de 1e plaats kunnen staan.