Home Noord-Brabant Kempen Marvilde na één helft klaar met Heeze

Marvilde na één helft klaar met Heeze

De wake-up call van vorige week bij Volharding heeft zijn uitwerking niet gemist. Vandaag tegen Heeze was Marvilde weer helemaal bij de les. Na één helft stond Marvilde met 4-0 voor, maar dat had ook 7-2 kunnen zijn. Marvilde kreeg nog een aantal opgelegde kansen, maar aan de andere kant wist Sten Otter ook een aantal grote kansen van Heeze onschadelijk te maken.

De eerste 19 minuten had Marvilde een veldoverwicht zonder tot grote kansen te komen. In de 19e minuut kreeg Marvilde een corner aan de rechterkant. Die werd door Erwin Isbouts kort genomen op Dave Hermans. Dave draaide goed weg en gaf de bal prima voor. Bij de tweede paal kopte Daan Slaats de bal in het doel, 1-0. Drie minuten later pakte Tayfun Yilmaz op de voor hem karakteristieke wijze de bal af van Tom Krieckaert. Hij ging alleen op het doel van Derk Faes af. Zijn voorzet kan net niet ingetikt worden door Danny Das, maar iets voorbij de tweede paal wordt Daan Slaats neergelegd. De toegekende strafschop wordt ingeschoten door Erwin Isbouts, 2-0. Na een half uur krijgt Sten Otter de bal in handen na een aanval van Heeze. Hij trapt snel en ver uit en Tayfun Yilmaz gelooft altijd in dit soort ballen. Hij is net voor de keeper, net buiten het strafschopgebied, bij de bal en tikt de bal weg. Dave Hermans moet snel reageren en kan daarom niet goed richten. Zijn inzet rolt net aan de verkeerde kant van de paal naast het doel. In de 36e minuut zet Ties Bazelmans aan de linkerkant prima door. Hij snijdt naar binnen en geeft de bal reed op Danny Das. Danny schiet vanaf 11 meter de 3-0 in het doel. Twee minuten later schiet Tom Derkx iets van de linkerkant in het strafschopgebied hard op doel, maar Sten Otter redt prima. In de 39e minuut gaat Dave Hermans aan de linkerkant aan de haal. Nadat hij zich vrijgespeeld heeft is de hoek lastig geworden, maar toch schiet hij op doel. Dit schot belandt op de bovenkant van de lat in de verste hoek. Vijf minuten voor de rust gaat Danny Das vanaf de rechterkant op het doel af. Zijn voorzet levert door een misverstand tussen Dave Hermans en Tayfun Yilmaz geen doelpunt op, maar slechts een corner. Die corner wordt weer kort genomen door Erwin Isbouts op Dave Hermans. Nu krijgt Erwin de bal teruggekaatst en geeft hij de bal voor. Bij de tweede paal kopt Stijn Louwers de 4-0 in. Één minuut later mag Dave Hermans nog een keer alleen op keeper Faes afgaan. Iets te wilt schiet hij de bal over het doel. Weer twee minuten later is het Tom Konings die net buiten het strafschopgebied uithaalt. Ook deze keer tikt Sten Otter de bal over de lat. De eerste helft is voorbij en Heeze zal niet geweten hebben wat er gebeurd is. De voorgaande drie wedstrijden waren allemaal zonder nederlaag verlopen en nu waren ze volstrekt kansloos. De tweede helft zal dan ook in het teken hebben gestaan van schade beperken. Hierbij werden ze al vrij snel geholpen door de scheidsrechter. In een duel van Jorg van Galen met Steven Cools, sprintduel naar het doel van Marvilde, ging Jorg neer. De scheidsrechter zag hier een overtreding van Steven in en gaf de rode kaart. Hierna beperkt Marvilde zich grotendeels tot verdedigen en mag een veldoverwicht opbouwen. Uiteindelijk resulteert dit in de 90e minuut tot de eretreffer van Jorg van Galen die vanaf de rand van het strafschopgebied de 4-1 binnen schiet.

Een knappe en goede overwinning van Marvilde. Men kan volgende week dan ook met een goed gevoel afreizen naar Overloon waar SSS’18 de volgende tegenstander zal zijn. De ploeg heeft in 4 wedstrijden nog geen doelpunt tegen gekregen en staat 2 punten achter Marvilde op de tweede plaats.