Home Noord-Brabant Kempen Marvilde en RKVVO delen de punten

Marvilde en RKVVO delen de punten

marvilde rkvvoIn een meer spannende dan goede wedstrijd kwamen Marvilde en RKVVO tot een gelijkspel. Net als de heenwedstrijd eindigde deze wedstrijd in 1-1 en hier werd vooral RKVVO niet veel wijzer van. Het degradatiespook blijft rondwaren in Oers. Voor uw verslaggever van de laatste jaren was net voor de aftrap al het hoogtepunt van deze middag. Zoon Rick (lid van de opvanggroep van RKVVO) was door RKVVO verkozen tot “pupil van de week”. Hij mocht dan ook de aftrap nemen en de bal, na een sprint vanaf de middenlijn, in het doel van Marvilde schieten. In de wedstrijd had trainer Bram Louwers voor de grootste verrassing gezorgd. Hij posteerde, als vervanging van de geschorste topscoorder Danny Das, Marc Senders in de spits. Naast Danny Das miste Louwers ook vaste voorstopper Tommy van de Wiel door een forse blessure.

De wedstrijd was vooral rommelig en geen van de teams kon echt een stempel op de wedstrijd drukken. De meeste aanspraak op een voorsprong mocht RKVVO in de eerste helft maken. Na een aantal afstandschoten van Mark Vruggink (2e minuut net naast) en Sam Heinemans en (9e minuut, redding Menno Kuulkers) kwam de enige echt grote kans in de 18e minuut. Kay van Diessen draaide goed weg in het strafschopgebied en op de punt van het 5-meter gebied aan de linkerkant schoot hij de bal diagonaal in. Via de binnenkant van de paal kwam de bal in de handen van Menno Kuulkers terecht. In de 32e minuut moest Menno een schot van de rand van het strafschopgebied van Sam Heinemans nog tot corner verwerken. Verder waren de hoogtepunten in de eerste helft schaars.

Na de thee was Marvilde de iets betere ploeg en had het zomaar de overwinning mee kunnen nemen naar Meerveldhoven. Eerst benutte RKVVO nog de enige kans die het in de tweede helft kreeg. Weer was Kay van Diessen de man die zich vrij draaide aan de linkerkant van het veld. Zijn voorzet kon helemaal vrijstaand midden voor het doel in het lege doel getikt worden door Sam Heinemans, 1-0. Al binnen vijf minuten was de stand weer gelijk. Tayfun Yilmaz gaf vanaf de middenlijn een diepe bal op gelegenheidsspits Marc Senders. Hij was als eerste bij de bal, maar schoot tegen keeper Robbert Koek aan. De rebound was voor Sander Bertels die de bal vanaf 23 meter in het lege doel schoot, 1-1. Een kwartier voor het einde maakte Freek Bakermans een overtreding, waarvoor hij zijn tweede gele, en dus rode, kaart kreeg. Omdat Teun Joppen van RKVVO hier overdreven op reageerde kreeg hij de directe rode kaart. Waar coach Eric van der Palen dus gehoopt had op een numerieke meerderheid op het veld werd dat meteen weer teniet gedaan. Hierna bleef de wedstrijd vooral spannend en twee minuten voor het einde had Tommy Boogers voor de overwinning kunnen zorgen. Hij mocht vanaf de middenlijn alleen op keeper Koek af gaan, maar helaas slaagde hij er niet in om de keeper in het doel van RKVVO te verslaan.

Marvilde had de mogelijkheid om via een overwinning vandaag de tweede periode te winnen, maar door de overwinning van Nemelaer op SBC was die mogelijkheid al vervlogen. Voor RKVVO is dit ene punt te weinig in de strijd tegen degradatie. Volgende week mag RKVVO tegen nummer laatst Haarsteeg proberen wel een goede stap richting klassebehoud te zetten. Marvilde speelt dan thuis tegen, tweede periode winnaar, Nemelaer.