Home Noord-Brabant Kempen Marvilde wint na spectaculair wedstrijdverloop van Uno Animo

Marvilde wint na spectaculair wedstrijdverloop van Uno Animo

Vooraf stond er, naar aanleiding van de eerdere uitwedstrijd van Marvilde bij Uno Animo, veel spanning op deze wedstrijd. De wedstrijd gaf totaal het tegenovergestelde te zien. De spelers knuffelden elkaar nog net niet, maar iedereen was heel lief voor elkaar. En misschien was dit ook maar goed. Uiteindelijk kon de wedstrijd alle kanten uit en trok Marvilde aan het langste eind. De aansluiting met de nummer drie is hiermee weer tot stand gebracht en die ploeg is volgende week de tegenstander.

De eerste kans van deze wedstrijd was voor Danny Das (Man of the Match) van Marvilde. Hij werd aangespeeld door Max van Kollenburg en iets aan de rechterkant van het doel stopte keeper Rob Roovers zijn inzet. Tussen de 20e en de 30e minuut waren de kansen vooral voor de bezoekers. In de 23e
kwam een voorzet van Rick Vermeulen vanaf de linkerkant bij de geheel vrijstaande Toby Verlouw terecht. Zijn inzet, midden voor het doel, op 5 meter ging over. Vier minuten later gaf Dennis Douadi de bal vanaf de rechterkant voor. Deze kwam bij de eerste paal bij Rick van Loon terecht. Hij draaide
weg en schoot de bal via Menno Kuulkers tegen de paal. Toch kwam Marvilde hierna op voorsprong. Danny Das werd diep gestuurd door Marc Senders en was eerder bij de bal dan de keeper. Danny schoot de bal over de uitkomende keeper in het verlaten doel, 1-0.

De eerste helft verliep hierna gelijk opgaand zonder grote kansen en dus ging Marvilde rusten met een kleine voorsprong. Na de rust werd de stand snel gelijk getrokken door Uno Animo. Thomas Mertens ging alleen op Menno Kuulkers af. Zijn schot vanaf 20 meter werd in eerste instantie gestopt door de Marvilde keeper, maar in de rebound toch in het lege doel geschoten, 1-1. In de 62e minuut schoot Wouter Smeets vanaf de rand van het strafschopgebied uit de draai op doel. Menno Kuulkers stopte de bal prima. De rebound werd weer terug gebracht en bij de tweede paal mocht Rick Vermeulen vrij inschieten. Op de lijn kopte Stijn Louwers de bal weg tot corner. Die corner werd uitverdedigd en vanaf 23 meter weer hard op doel geschoten door Martijn Damen. Ook nu redde Menno weer knap.

In de 68e minuut kreeg Marvilde een vrije trap iets aan de linkerkant net buiten het strafschop gebied. Danny Das stond achter de bal en schoot de bal in de korte hoek. Keeper Roovers waas kansloos en Marvilde stond op een 2-1 voorsprong. Ondanks de liefde tussen de twee teams vond Toby Verlouw het in de tweede helft toch nodig om, nog op de helft van Uno Animo, Sander Bertels onbeschoft van achter op de enkels te trappen. De sanctie was uiteraard een directe rode kaart. Dat leek de wedstrijd te beslissen, maar niets was minder waar. Vier minuten later mocht Wouter Smeets rustig opdribbelen en de bal inschieten. De bal verdween net naast de paal in het doel, 2-2.

In de 82e minuut gaf Danny Das de bal vanaf eigen helft vanaf rechts diagonaal op Rick van den Bogaard. Hij kon alleen op de keeper af gaan, maar de bal wilde niet lekker meekomen. Uiteindelijk waren er twee verdedigers terug gekomen, maar die vielen elkaar meer lastig dan dat ze Rick aanvielen. Na enige klutsballen stond hij plotseling helemaal alleen op de rand van het strafschopgebied voor de vijandige keeper. Simpel schoot hij de bal in het doel voor de 3-2. Zo gemakkelijk als hij de voorsprong op het scorebord schoot, zo onbenullig miste hij het de blessuretijd een grote kans. Danny Das zette de aanval op vanaf eigen helft. Hij gaf de bal breed op Tayfun Yilmaz aan de rechterkant. Tayfun gaf de bal op zin beurt voor en bij de tweede paal had Rick de bal voor het intikken. De bal ging echter over en Rick lag in het lege doel.

Uiteindelijk wint Marvilde deze wedstrijd en over twee wedstrijd tegen Uno Animo is de stand gelijk. Dat is ook wel verdiend, want er zit weinig verschil tussen deze twee teams. Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen CHC/Orka in Den Bosch.