Home Noord-Brabant Kempen Marvilde met veel inzet langs Haarsteeg

Marvilde met veel inzet langs Haarsteeg

Voor de winterstop speelt Marvilde nog twee wedstrijden, die liefst beide gewonnen worden om onderin enige ruimte te krijgen. Vandaag de wedstrijd tegen Haarsteeg dat de laatste weken niet echt in grootse vorm steekt, maar datzelfde geldt het hele seizoen al voor Marvilde. Naar aanleiding van afgelopen seizoen zou Marvilde een goed gevoel moeten hebben over een goede afloop in deze belangrijke wedstrijd. Haarsteeg is zeker geen hoogvlieger in deze klasse, maar moet het vooral van hard werken hebben. Haarsteeg stond vóór deze wedstrijd 1 punt voor op Marvilde.

Het eerste kwartier leverde voor beide teams een mogelijkheid op. Al in de 4e minuut schoot Sander vd Berg een vrije trap vanaf 23 meter op doel. Menno Kuulkers tikte deze bal goed uit zijn rechter beneden hoek tot corner. Vier minuten later nam Danny Das een beginnende aanval van Haarsteeg goed over rond de middenlijn. Na een aantal spelers omspeeld te hebben gaf hij de bal op Rick van den Bogaard die op zijn beurt met een tikje de bal op Tommy Boogers gaf. Tommy schoot vanaf 18 meter met buitenkant rechts op doel. De keeper redde tot corner. In de 16e minuut kwam Marvilde op voorsprong. Danny Das mocht aan de rechterkant van het veld op een paar meter van de achterlijn in de buurt van de cornervlag een vrije trap nemen. Deze voorzet werd uitverdedigd, maar kwam op 18 met voor de voeten van Sander Bertels terecht. Sander schoot de bal via de binnenkant van de paal in het doel, 0-1.

Na een half uur gaf Rick van den Bogaard een voorzet vanaf de linkerkant. Op 6 meter van het doel bij de tweede paal stond Tommy van de Wiel en hij kopte, al vallend, de bal op doel. Helaas net naast. Vijf minuten later weer een goede aanval van Marvilde. Deze keer kwam de bal bij Danny Das terecht die vanaf 20 meter op het doel schoot. Via de vuisten van keeper Frank Vlamings werd dit een hoekschop. De voorsprong van Marvilde was verdiend en het werd vijf minuten voor de rust geholpen door de scheidsrechter. Op de middenlijn maakte Dilan van Son een pittige overtreding op Sander Bertels. Voor iedereen leek dit een gele kaart, maar de scheidsrechter dat het een rode kaart was.

De tweede helft zou Marvilde dus wel een overwicht moeten kunnen hebben tegen 10 tegenspelers, maar daar was het eerste kwart van die tweede helft weinig van te zien. Zonder dat Haarsteeg gevaarlijk werd was er wel een overwicht voor de thuisploeg. Rond de 70ste minuut kwam Marvilde beter in de wedstrijd en waren er diverse kansen/kansjes voor de mannen van Bram Louwers. Helaas was de afwerking telkens niet goed genoeg, waardoor de wedstrijd spannend bleef. Tien minuten voor het einde kwam Haarsteeg ineens weer opzetten. Marvilde moest een aantal keren handelend optreden. Steven Cools maakte een uiterste sliding om Stan Dorgelo van een doelpunt af te houden en Sander Bertels redde een inzet van de lijn. Marvilde hield stand en na een wedstrijd hard werken op een zeer slecht en erg glad veld, kwam in de 90e minuut de verlossende 0-2. Max van Kollenburg gaf vanaf het middenveld de bal op Rick van den Bogaard aan de linkerkant. Aan de andere kant kwam loopwonder Danny Das mee op. Rick gaf de bal prima over de breedte en Danny tikte de 0-2 binnen.

Marvilde heeft hard gewerkt en daar gelukkig, zeker gezien de overige uitslagen, drie punten aan over gehouden. Volgende week volgt de laatste wedstrijd voor de winterstop en van de heenronde, thuis tegen Theole.