Home Noord-Brabant Kempen Marvilde – Beerse Boys 0-4

Marvilde – Beerse Boys 0-4

Afgelopen seizoen speelde Marvilde twee keer gelijk tegen Beerse Boys (3-3 en 0-0), maar er was in beide wedstrijden zeker meer mogelijk geweest. Dit seizoen loopt het allemaal iets moeizamer voor Marvilde en ook de (thuis)wedstrijd tegen Beerse Boys ging redelijk kansloos verloren. Natuurlijk, als Marvilde op het juiste moment scoort, was er meer mogelijk geweest, maar het grootste deel van de wedstrijd was Beers de betere.

De eerste helft had Beerse Boys een overwicht op het veld. Het eerste half uur leverde dat nog niet echt uitgespeelde kansen op. Toch had Niels van Heerbeek een aantal kansjes in dat eerste half uur, maar zijn tijd kwam op het einde van de wedstrijd nog wel. Het enige opvallende in het eerste half uur was het wegsturen van de grensrechter van Beerse Boys. Volgens de scheidsrechter vlagde hij dusdanig slecht en liet hij op diverse manieren blijken dat hij het er niet mee eens was, dat er geen andere mogelijk was dan wegsturen. Een reservespeler nam zijn taak over en vanaf dat moment was er geen probleem meer. In de 33e minuut kwam Beerse Boys verdiend op voorsprong. Een corner vanaf de linkerkant werd uit de lucht ineens op de pantoffel genomen door Ruud Willems. Ondanks een poging om de bal op de lijn uit het doel te houden, ging de bal tegen de touwen, 0-1. Dit was ook de ruststand en Marvilde moest de tweede helft wel anders ingaan, anders was het helemaal kansloos.

Dat gebeurde dan ook. De eerste tien minuten waren helemaal voor Marvilde en er waren kansen. In de 49e minuut schoot Tayfun Yilmaz een voorzet vanaf de linkerkant in. Keeper Twan Louwers bracht redding en dat deed hij ook op de rebound van Ties Bazelmans. De volgende rebound, vanaf 16 meter, was voor Tommy van de Wiel, maar die ging over het doel. Twee minuten later mocht Max van Kollenburg inkoppen, maar ook deze inzet trof geen doel. Hierna was Marvilde wel veel in de aanval, maar de counters van Beerse Boys waren veel gevaarlijker. Uiteindelijk leverde dit in de 61e minuut de 0-2 op. Pim Vingerhoets gaf de bal vanaf de rechterkant voor en bij de tweede paal tikte Dennis Schapendonk de bal in het doel. De wedstrijd was gespeeld en de grootste kansen bleven voor Beerse Boys. Uiteindelijk maakte Niels van Heerbeek in de 89e minuut en in blessuretijd nog twee doelpunten die zorgden voor een 0-4 eindstand.