Home Noord-Brabant Kempen Marvilde pakt belangrijke overwinning tegen SBC

Marvilde pakt belangrijke overwinning tegen SBC

Tegen SBC moest Marvilde de drie punten in eigen huis houden. De stand is dusdanig dat de punten op dit moment erg belangrijk zijn. SBC is gepromoveerd en doet het tot nog toe erg goed in de 2e klasse.

Al in de tweede minuut kreeg Marvilde een grote kans. Een voorzet vanaf de rechterkant werd met een sliding ingeschoten door Steven Cools. Met meer geluk dan wijsheid wist keeper Peter Smulders redding te brengen. Daarna gebeurde er niet veel in deze wedstrijd. SBC kwam er in de 22e minuut snel uit en via René de Vries kwam het tot een gevaarlijk schot. Vanaf 18 meter schoot hij gevaarlijk op doel, maar Menno Kuulkers tikte de bal over de lat. In de 26e minuut werd Rob Kapteijns diep gestuurd, iets aan de rechterkant. Hij plaatste de bal perfect in de verre hoek over Menno, 0-1. Hierna had Marvilde iets meer van het spel, zonder tot grote kansen te komen. In de blessuretijd van de 1e helft gebeurde het dan toch nog. Een corner van de linkerkant werd ingekopt door Sander Bertels. Deze kopbal werd nog gekeerd, maar de rebound was voor Ties Bazelmans die van dichtbij de bal over de lijn kopte, 1-1.

In de tweede helft leek Marvilde in korte tijd de overwinning binnen te halen. Na vijf minuten had Rick van den Bogaard de bal aan de linkerkant in het strafschopgebied. Na enig kappen en draaien had hij de bal vrij en gaf hem terug op Freek Bakermans. Freek schoot de pal knap in de korte hoek, 2-1. Drie minuten later schoot Freek vanaf 18 meter op doel. De bal smoorde in de verdediging, waarbij de keeper in de ene hoek lag en de bal de ander hoek uit ging. Tayfun Yilmaz mocht het laatste tikje geven, 3-1. Wedstrijd beslist zou je denken, maar dat is Marvilde dit seizoen nog niet gegeven. In de 62e minuut schoot Marc vd Zanden op de paal en in de 69e minuut mocht René de Vries de bal midden voor het doel, na een voorzet vanaf rechts, intikken voor de 3-2. Na een aantal goede aanvallen van Marvilde leek een grotere voorsprong in de maak, maar in de 77e minuut kwam een blinde bal naar voren bij Rob Kapteijns terecht. Hij schoot de bal van grote afstand over de ver voor zijn doel staande Menno Kuulkers, 3-3.  Na de geruststellende voorsprong mocht Marvilde dus weer opnieuw beginnen. Gelukkig was, man of the match, Tayfun Yilmaz in de 80e minuut alweer ter plaatse om Marvilde op voorsprong te zetten. Vanaf 16 meter schoot hij de bal tegendraads in het doel, 4-3. Uiteindelijk gaf weer Tayfun in de blessuretijd een steekbal op Danny Das, die van dichtbij de bal langs de SBC-keeper plaatste, 5-3.

Een belangrijke overwinning die Marvilde op de gedeelde 8e plaats brengt, maar die plaats moet het delen met nog vier ander teams.  Volgende week volgt het restant van de uitwedstrijd tegen Uno Animo die op de eerste speeldag gestaakt werd na 43 minuten bij een 2-1 achterstand.