Home Noord-Brabant Kempen Marvilde in enerverende partij gelijk tegen RKVVO

Marvilde in enerverende partij gelijk tegen RKVVO

Angstgegner nummer één voor Marvilde is RKVVO. De afgelopen jaren werd er af en toe een succes(je) geboekt, maar meestal was de bovenliggende uit Oers afkomstig. Vandaag ging de strijd gelijk op en misschien had RKVVO wel de meeste mogelijkheden, maar de grote kansen waren aan beide kanten goed verdeeld. Uiteindelijk resulteerde een gelijke stand, waar iedereen wel vrede mee kon hebben.

Al in de 3e minuut mocht Rick van den Bogaard vrij aanleggen vanaf 18 meter. Hij kwam van de rechterkant naar binnen en schoot de bal naast. Na een eerste 5 sterke minuten van Marvilde nam RKVVO het veldspel in handen. In de 12e minuut gaf Stijn de Bresser een balletje op Sam Heinemans. Zijn inzet vanaf de rechterkant werd knap gered door Menno Kuulkers. De rebound was voor Steven Cools die de bal aan de andere kant over de zijlijn werkte. Hieruit kwam een voorzet die door Kai van Diessen net naast werd gewerkt. Drie minuten later mocht Bram van Sambeek nog een keer aanleggen vanaf de rechterkant en deze keer wist Marc Senders de bal nog net met een sliding te blokken. Weer vier minuten later kwam Sam Heinemans op 18 meter alleen voor Menno te staan. Hij lobte de bal gelukkig voor Marvilde over het doel van de uitkomende keeper van Marvilde. Weer één minuut later lette de verdediging van Marvilde niet goed op. De bal werd afgepakt en van dichtbij kreeg Kai van Diessen een goede mogelijkheid. Ook nu wist Menno te redden. Tien minuten voor de rust stuurde Danny Das op rechts Steven Cools diep. Zijn inzet was niet sterk, waardoor deze grote kans verloren ging. Vijf minuten voor de rust had Marvilde op voorsprong moeten komen. Stijn de Bresser gaf de bal in de laatste lijn eenvoudig aan Danny Das. Danny mocht alleen naar keeper Robbert Koek lopen, maar schoot de bal op de buitenkant van de paal. De rust werd dus, ondanks, vele kansen bereikt met een brilstand, maar de tweede helft bracht daar, meer dan op het scorebord tot uitdrukking kwam, verandering in.

Na tien minuten had Max van Kollenburg vanaf de rechterkant een prima actie in huis. Zijn voorzet kwam bij de tweede paal bij Danny Das terecht. Helaas schoot Danny hard en hoog over. Twee minuten later schoot Lester Hubenet de bal vanaf 25 meter hard op de onderkant van de lat. Uit betrouwbare bron weten we dat de bal achter de lijn terecht kwam en daarna terug in het veld. De scheidsrechter had dit niet gezien. Twintig minuten voor het einde werd een glaszuiver doelpunt van Marvilde afgekeurd. Vincent Bartholomeus gaf de bal goed voor op Danny Das die de bal intikte. De grensrechter vlagde voor buitenspel, wat het niet was, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt niet goed. Één minuut later schoot Martijn van Dijk de bal hard diagonaal in vanaf de rechterkant. Buiten bereik van Menno Kuulkers belandde de bal op de paal. In de 80e minuut viel dan uiteindelijk het eerste doelpunt. Na een overtreding van RKVVO in de verdediging van Marvilde omspeelde Kai van Diessen de doelman van Marvilde en schoot de bal in het verlaten doel, 0-1. Vijf minuten later kwam Marvilde toch weer op gelijke hoogte. Marc Senders gaf de bal voor vanaf de linkerkant. De bal ging over alles heen, maar bij de tweede paal kon Vincent Bartholomeus de bal toch weer voorgeven. Stijn Louwers schoot van dichtbij de bal in het dak van het doel, 1-1.

Marvilde heeft tegen RKVVO een spannend gevecht uitgevochten, met een gelijke stand als resultaat. Beide teams zitten nog niet lekker in de competitie, maar deze wedstrijd staat op zich. Volgende week volgt voor Marvilde een uitwedstrijd tegen Nemelaer. Ook hier zal weer hard gewerkt moeten worden om met de punten naar huis te gaan.