Home Nederland DNA match leidt tot aanhouding verdachte zedenzaak Schiedam

DNA match leidt tot aanhouding verdachte zedenzaak Schiedam

Rechercheurs van de politie Rotterdam hebben vorige week woensdag een 41-jarige man aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij een zedenzaak in Schiedam. De man –een Schiedammer- is afgelopen vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en zit voorlopig nog vast.

Misbruik
In de vroege ochtend van zondag 23 april 2017 was het slachtoffer, een 47-jarige vrouw, van een feestje op weg naar huis. Op de rotonde tussen de Schiedamseweg en de Rotterdamsedijk werd zij aangesproken door de verdachte. Hij dwong haar zijn auto in te stappen met de belofte haar thuis te brengen. De man reed echter niet naar haar huis maar naar een industrieterrein in Schiedam, waar hij haar vervolgens misbruikte.

Opsporingsonderzoek
Direct na het incident is er een grootschalig politieonderzoek gestart, waarbij er ook in Opsporing Verzocht en Bureau Rijnmond veel aandacht is besteed aan deze zaak. Daarnaast werd er ook DNA van een onbekende man gevonden op de plaats delict. Doordat de Schiedammer recent is veroordeeld voor een andere zaak, kwam zijn DNA in de databank, wat de match met deze zaak opleverde.

Laad meer Nederland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Leiden – Tweede verdachte aangehouden voor bedreiging en diefstal

In het onderzoek naar een diefstal uit een woning aan de Borneostraat is maandag 11 decemb…