Home Flevoland Almere Mannen veroordeeld voor diefstal honderden condooms

Mannen veroordeeld voor diefstal honderden condooms

De rechtbank Midden-Nederland veroordeelt twee Roemeense mannen van 33 en 34 jaar voor diefstal van onder andere honderden euro’s aan Durex-artikelen. De mannen hebben begin augustus in 9 winkels in Baarn, Almere, Huizen en Kortenhoef de artikelen gestolen. De politierechter veroordeelt de mannen tot 8 maanden gevangenisstraf, waarvan 2 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar.

Vuilniszak
De Roemenen zijn begin deze maand aangehouden in Amersfoort. Agenten zagen de mannen rijden en vonden hun gedrag opvallend. In de auto vonden de agenten twee vuilniszakken met condooms en andere Durex-artikelen. Ook werd er in de auto een schriftje gevonden met een lijst met adresgegevens van winkels. Rond diezelfde tijd hebben meerdere supermarkten aangifte gedaan van diefstal van Durex-artikelen. Op bewakingsbeelden van de winkels zijn beide mannen te zien. De beelden tonen aan dat verdachten zich schuldig hebben gemaakt aan winkeldiefstal. In totaal gaat het om 180 Durex-artikelen met een waarde van minstens 1500 euro.

‘Red Light District’
De politierechter gelooft de verklaring van verdachten niet. Zij hebben op zitting verklaard dat een onbekende man in Amsterdam, in het ‘Red Light District’, hun opdracht heeft gegeven voor de diefstal van de producten. In ruil voor die artikelen zouden de mannen drugs krijgen. De rechter is het met de officier van justitie eens dat er sprake is van zogenoemd mobiel banditisme. Dat zijn rondtrekkende bendes met als doel verhandelbare spullen te stelen en daarna weer te verdwijnen.

Doelgericht en georganiseerd
Volgens de rechter gingen de mannen doelgericht en georganiseerd te werk en waren ze uit op de Durex-artikelen. De officier van justitie had een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 8 maanden geëist. Omdat de mannen niet eerder zijn veroordeeld is de opgelegde straf lager dan de eis.

Laad meer Almere
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amersfoort – Verdachte na achtervolging aangehouden

Door de melding van een alerte getuigen kan de politie, in de nacht van vrijdag 14 juni op…