Home Nederland Minister Halbe Zijlstra stapt op

Minister Halbe Zijlstra stapt op

De minister van Buitenlandse Zaken, Halbe Zijlstra, heeft dinsdag 13 februari Koning Willem-Alexander verzocht hem ontslag te verlenen als minister van Buitenlandse Zaken. De Koning heeft dit ontslag, op voordracht van de minister-president, op de meest eervolle wijze verleend, onder dankbetuiging voor de vele en gewichtige diensten door de minister aan hem en het Koninkrijk bewezen.

Zolang niet in de benoeming van een nieuwe minister van Buitenlandse Zaken is voorzien, zal de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, S.A.M. Kaag MA, MPhil, worden belast met de leiding van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Dit heeft het Kabinet van de Koning medegedeeld.

Laad meer Nederland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Zes verdachten aangehouden na steekincident in Den Haag

In Den Haag zijn zes mensen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een steekincid…